Ετοιμάζονται για τον χειμώνα - Καταλύματα έκτακτης ανάγκης και στέγασης στέλνει η ΕΕ στην Ουκρανία

Ετοιμάζονται για τον χειμώνα - Καταλύματα έκτακτης ανάγκης και στέγασης στέλνει η ΕΕ στην Ουκρανία

Καταλύματα έκτακτης ανάγκης και νέες εγκαταστάσεις στέγασης θα παραδώσει στην Ουκρανία η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι ρωσικές επιθέσεις καταστρέφουν μη στρατιωτικές υποδομές, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία και τη Μολδαβία κατά 175 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν την Πέμπτη.

«Ο επερχόμενος χειμώνας είναι πιθανό να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην Ουκρανία και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» ανέφερε σχετικά ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς με την ευκαιρία της επίσκεψης του στη χώρα την Τετάρτη.

«Μέσω του αποθεματικού rescEU, θα αναπτυχθούν αμέσως εγκαταστάσεις προσωρινών καταλυμάτων σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Ουκρανίας: το Ρίβνε, τη Μπούτσα και το Χάρκοβο» εξήγησε ο Επίτροπος Λέναρτσιτς.

«Επιπροσθέτως, η ΕΕ ενισχύει τη χρηματοδότηση ανθρωπιστικής βοήθειας με άλλα 175 εκατ. ευρώ για την παροχή εκπαίδευσης, τροφίμων, πρόσβασης σε νερό και προστασίας από τον ψυχρό χειμώνα για τους πλέον ευάλωτους. Παράλληλα συνεργαζόμαστε για να προετοιμάσουμε την πορεία ένταξης της Ουκρανίας στον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ» πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Λέναρτσιτς είχε συναντήσεις με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για την Ευρωπαϊκή και Ευρωατλαντική Ολοκλήρωση Όλγκα Στεφανίσινα, τον Υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, τον Υπουργό Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι και τον Υπουργό Κοινοτήτων και Εδαφών Ολέξι Τσερνίσοφ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE