ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Εμείς μιλάμε με τα έργα μας και τα όσα έχουμε πετύχει για να φτάσει σήμερα η χώρα εδώ που βρίσκεται»

Αβέρωφ: «Εμείς μιλάμε με τα έργα μας και τα όσα έχουμε πετύχει για να φτάσει σήμερα η χώρα εδώ που βρίσκεται»

Ακόμη μια μαζική συγκέντρωση έλαβε χώρα χτες στη Λευκωσία, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή των στελεχών από τη Νεολαία του ΔΗΣΥ, τη ΓΟΔΗΣΥ, τους Πρεσβύτερους και εν γένει των οργανώσεων και στελεχών πρώτης γραμμής της παράταξης. Κατά τη διάρκεια αυτής, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Επαρχιακός Γραμματέας Λευκωσίας κ. Αρίσταρχος Αριστάρχου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Τορναρίτης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου απευθυνόμενος στα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού ανέλυσε συνοπτικά το όραμά του για την Κύπρο του Αύριο και τις θέσεις του πάνω σε όλα τα μεγάλα ζητήματα τα οποία αποτελούν τις σύγχρονες προκλήσεις της χώρας εν μέσω μιας ακόμη διεθνούς κρίσης.

«Εμείς μιλάμε με τα έργα μας και τα όσα έχουμε πετύχει για να φτάσει σήμερα η χώρα εδώ που βρίσκεται. Μπήκαμε μπροστά και δώσαμε μάχες για να έχουμε σήμερα μια δυνατή οικονομία που να καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα. Για να μπορούμε και μέσα στην πανδημία αλλά και σήμερα που τα σύννεφα του πολέμου έχουν σκεπάσει την Ευρώπη, να στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία.

Στις εκλογές που έρχονται καλούμαστε λοιπόν, όχι μόνο οι Συναγερμικοί αλλά ολόκληρος ο κυπριακός λαός να πάρουμε μια κρίσιμη απόφαση. Η οποία θα κρίνει αν η πατρίδα μας θα υπερβεί με επιτυχία τις νέες προκλήσεις που έχει μπροστά της. Αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας δυναμική», τόνισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανέλυσε εκ νέου τις θέσεις του για την ασφάλεια και την ενέργεια ως καταλύτες για τη λύση του κυπριακού.

Ως προς το κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «εμείς από την ίδρυση του ΔΗΣΥ είχαμε έναν εθνικό στόχο. Να σπάσουμε το αδιέξοδο, να κάμψουμε την απαράδεχτη τουρκική αδιαλλαξία για να μπορέσουμε να ζήσουμε σε επανενωμένη πατρίδα. Γι’ αυτό βάζω στο τραπέζι όσο αφορά την ασφάλεια, την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ γιατί πρέπει να πάψουμε να κινούμαστε σε δυο βάρκες. Αυτές που μας οδήγησαν σε εθνικές περιπέτειες όταν μεταξύ Ανατολής και Δύσης επιλέγαμε τους Αδέσμευτους».  

Για την ενέργεια ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής: «Να πάψουμε να μιλούμε για την ενέργεια και να τη χρησιμοποιήσουμε και για τις δικές μας ανάγκες, για να έχουμε σημαντικά έσοδα και ως καταλύτη για την επίλυση του κυπριακού».

«Γνωρίζω και τα προβλήματα της εργαζόμενης γυναίκας, των ευάλωτων ομάδων και των προσφύγων μας. Το μεγάλο κοινωνικό αίτημα των νέων που σήμερα είναι το προσιτό ενοίκιο και η προσιτή στέγη. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να σταθούμε δίπλα από τον κάθε Κύπριο». κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top