ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεκδικούν νέο πάγωμα εκποιήσεων - Πρόταση κομμάτων αντιπολίτευσης για άλλους τρεις μήνες

Διεκδικούν νέο πάγωμα εκποιήσεων - Πρόταση κομμάτων αντιπολίτευσης για άλλους τρεις μήνες

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διεκδικούν παράταση στην αναστολή εκποιήσεων επικαλούμενοι τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και τις πανδημίας τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια.

ΑΚΕΛ, ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγοι κατέθεσαν χθες Πέμπτη κοινή πρόταση νόμου για αναστολή της διαδικασίας μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2023.

Η ΕΔΕΚ διεκδικεί η αναστολή των εκποιήσεων να συνεχιστεί έως και τη σύσταση του ειδικού δικαστηρίου

Η ΕΔΕΚ έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να αναπτύξει δίχτυ προστασίας των δανειοληπτών από αυθαιρεσίες και άδικες εκποιήσεις των τραπεζών, κατέθεσε εκ νέου στην Βουλή την πρότασή της για λειτουργία ειδικού τμήματος στο δικαστήριο για να μπορεί ο πολίτης να προσφεύγει στην δικαιοσύνη στις περιπτώσεις που διαφωνεί με υπερχρεώσεις, με την διαδικασία υποθήκης και εκποίησης της περιουσίας του.

Είναι γι’ αυτό τον σκοπό που στην πρόταση νόμου για παράταση της αναστολής των εκποιήσεων που συνυπογράφει η ΕΔΕΚ, αυτό το οποίου θα διεκδικήσει το κόμμα είναι η αναστολή των εκποιήσεων να συνεχιστεί έως και τη σύσταση του ειδικού δικαστηρίου.

Μόνο έτσι θα μπορέσουν οι ευάλωτοι δανειολήπτες και δη όσοι είχαν την ατυχία να έχουν ένα προνομιούχο ακίνητο να προστατευτούν από την αυθαιρεσία που έδειξαν σε βάρος τους τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διαχειρίζονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Διευκρινίζουμε πως οι προτάσεις μας δεν στοχεύσουν σε προστασία των «στρατηγικών κακοπληρωτών».

Οικολόγοι: Ζητούμε άμεση αναστολή των εκποιήσεων για ακόμη τρεις μήνες

Η υφιστάμενη αναστολή των εκποιήσεων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022 προχώρησε με την προϋπόθεση να εξυπηρετηθούν δύο σκοποί, να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο ενοικίου αντί δόσης και να συζητηθεί το θέμα των 13 προτάσεων νόμου για τις εκποιήσεις, έτσι ώστε να εξισορροπήσουμε τις σχέσεις μεταξύ πιστωτών και δανειοληπτών.

Με απογοήτευση παρατηρούμε πως οι σκοποί παρέμειναν σε εκκρεμότητα και δεν διευθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της αναστολής γι’ αυτό το σκοπό, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε καταθέσει κοινή πρόταση μαζί με άλλα κόμματα, ζητώντας να γίνει άμεση επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων τουλάχιστον για ακόμη τρεις μήνες.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Σταύρος Παπαδούρης σε δηλώσεις του αναφέρει πως «Ως Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε να γίνει η αναστολή, καθώς θεωρούμε αναγκαία την επιμήκυνση αυτής της περιόδου έχοντας υπόψη ότι πολλά νοικοκυριά είναι εκτεθειμένα. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της αναστολής ευελπιστούμε πως θα μπει σε εφαρμογή το σχέδιο ενοικίου αντί δόσης και οι 13 σχετικές προτάσεις νόμου, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην παροχή σωστών και βιώσιμων αναδιαρθρώσεων αποφεύγοντας έτσι το ενδεχόμενο αδικαιολόγητων πλειστηριασμών.

Δυστυχώς βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Οκτωβρίου και παρατηρούμε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση καθώς τα εν λόγω θέματα δεν έχουν τεθεί ακόμα για συζήτηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top