ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Λύγισε» το ΥΠΕΣ μετά την ανακοίνωση της Ελεγκτικής και έστειλε τον κατάλογο για «χρυσά διαβατήρια»

«Λύγισε» το ΥΠΕΣ μετά την ανακοίνωση της Ελεγκτικής και έστειλε τον κατάλογο για «χρυσά διαβατήρια»

Έχει αποστείλει τα στοιχεία που ζήτησε η Ελεγκτική Υπηρεσία για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, μετά τη λήψη γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας αναφορικά με το αίτημα του Γενικού Ελεγκτή, για παραχώρηση στοιχείων, που αφορούν τους παρόχους του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, «έχει άμεσα αποστείλει τα ζητούμενα στοιχεία με σχετική επιστολή».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας την περασμένη Τετάρτη, σημειώνεται πως μετά τη δημοσιοποίηση της Ειδικής Έκθεσης με αρ. ΥΠΕΣ/01/2022 και ημερ. 22.8.2022 για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ), η Υπηρεσία μας ετοίμασε καταστάσεις με τα πλήρη στοιχεία των ευρημάτων που προκύπτουν από την Έκθεση, προς διαβίβαση στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και την Αρχή κατά της Διαφθοράς, για τυχόν ενέργειες με βάση τις δικές τους αρμοδιότητες.

Δεδομένου ότι τα ευρήματα σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τους παρόχους (δικηγόροι, ελεγκτικοί οίκοι, κ.λπ) μέσω των οποίων υποβλήθηκαν οι αιτήσεις των επενδυτών του ΚΕΠ, θεωρήσαμε σημαντικό να έχουμε πλήρη κατάλογο των παρόχων με τον αριθμό των πολιτογραφήσεων που χειρίστηκε ο καθένας ώστε να διαβιβαστεί στις προαναφερόμενες Αρχές. Προς τούτο, η λειτουργός της Υπηρεσίας μας επικοινώνησε στις 2.9.2022 με την αρμόδια λειτουργό του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία την ενημέρωσε ότι ο κατάλογος αυτός ήταν κάτι που είχε ήδη η ίδια ετοιμάσει για χρήση από το Υπουργείο και ότι, αφού λάμβανε έγκριση από τον Γενικό Διευθυντή της, θα μας διαβίβαζε τον κατάλογο.

Παρά το γεγονός ότι η παραχώρηση της ρηθείσας έγκρισης θα μπορούσε να είχε δοθεί εντός ολίγων ωρών, και παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς τη λειτουργό του Υπουργείου, η σταθερή απάντησή της ήταν ότι δεν είχε κάποια απάντηση από τον Γενικό Διευθυντή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top