ΥΓΕΙΑ

Η σημασία της επαφής - Αυτές είναι οι δύο πιο συνηθισμένες ανησυχίες για το σεξ - Τι συστήνει γνωστή σεξολόγος

Η σημασία της επαφής - Αυτές είναι οι δύο πιο συνηθισμένες ανησυχίες για το σεξ - Τι συστήνει γνωστή σεξολόγος

Tο σεξ συχνά χαρακτηρίζεται ως η πιο απολαυστική εμπειρία στη ζωή του ανθρώπου. Ταινίες, σειρές, βιβλία και τραγούδια αναφέρονται ή εστιάζουν σε αυτό, ενώ και στην πραγματικότητα θεωρείται από πολλούς ως το πιο σοβαρό στοιχείο μιας σχέσης.

Ξεκάθαρα η σεξουαλική επαφή σημαίνει πολλά. Ωστόσο, δεν είναι πάντα όσο «ανεβαστική» θέλουμε να πιστεύουμε. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως ένας στους τρεις ενήλικες δεν είναι ευχαριστημένος με την σεξουαλική του ζωή, ενώ οι περισσότεροι δεν κάνουν σεξ όσο συχνά θα ήθελαν.

Η Jess O’Reilly, σεξολόγος, μίλησε στο thelist,com για τις πιο συνηθισμένες ανησυχίες γύρω από το σεξ και ξεχώρισε δύο, για τις οποίες συχνά οι άνθρωποι διστάζουν να μιλήσουν.

Για πολλές γυναίκες η διείσδυση μόνο δεν αρκεί για τον οργασμό

Η σεξολόγος τονίζει ότι ένα από μεγαλύτερα άγχη που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στο κρεβάτι είναι το πώς θα φτάσει η γυναίκα σε οργασμό, αν αυτό δεν γίνει μέσω της διείσδυσης.

«Η πλειοψηφία των γυναικών δεν κορυφώνουν μόνο με τη διείσδυση. Αυτό είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Η πεποίθηση ότι οι γυναίκες έρχονται σε οργασμό μόνο μέσω της διείσδυσης είναι η βασική αιτία για το χάσμα μεταξύ της ευχαρίστησης των ανδρών και των γυναικών».

Πώς μπορεί να λυθεί το ζήτημα;

Η ειδικός προτείνει στα ζευγάρια να εξερευνήσουν κι άλλα στοιχεία που τους προκαλούν ευχαρίστηση, όπως ο ερεθισμός της κλειτορίδας, τα αγγίγματα σε όλο το σώμα, τα σέξι παιχνίδια, η πραγματοποίηση φαντασιώσεων καθώς και η χρήση ερωτικών βοηθημάτων. Δοκιμάστε κάτι από τα παραπάνω στα προκαταρκτικά, πριν ή και μετά τη διείσδυση και οι πιθανότητες να βιώσετε έναν οργασμό θα αυξηθούν πάρα πολύ.

Η διέγερση στο σεξ δεν έρχεται αυθόρμητα

Ένας ακόμη μύθος που κυριαρχεί γύρω από το σεξ είναι ότι η όρεξη έρχεται αυθόρμητα και αμέσως μόλις δούμε το ταίρι μας. Νομίζετε και εσείς πως αν βρεθείτε στο κρεβάτι γυμνοί, θα ερεθιστείτε στο λεπτό. Κι όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η Jess O’ Reilly λέει πως η σεξουαλική διέγερση δεν έχει διακόπτη που την ανοίγει ή την κλείνει αυτόματα. Μάλιστα, ισχυρίζεται πως «αν περιμένετε να σας έρθει η όρεξη για σεξ, αυτό ίσως να μην συμβεί ποτέ».

«Από τη στιγμή που θα κατανοήσετε πως η όρεξη δεν έρχεται πάντα αυθόρμητα και είναι στο χέρι σας να την καλλιεργήσετε, μπορείτε να βρείτε τρόπους να “ανεβάσετε” τον εαυτό σας και το ταίρι σας. Το τι θα επακολουθήσει είναι και πάλι στο χέρι σας».

Για να τα καταφέρετε η σεξολόγος συστήνει αγκαλιές, φιλιά, κοινά ντουζ, μασάζ, αγγίγματα, τρυφερά μηνύματα μέσα στην ημέρα και γενικά τρόπους που θα αυξήσουν την οικειότητα με το ταίρι σας.

Πηγή: marieclaire.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top