Πρόεδρος Αναστασιάδης: Πρέπει να γίνουν περισσότερα από την ΕΕ για τις κυρώσεις

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Πρέπει να γίνουν περισσότερα από την ΕΕ για τις κυρώσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει το ζήτημα που προκύπτει από την παράκαμψη των κυρώσεων, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της Τουρκίας.

«Μόλις ολοκληρώθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση για την Ουκρανία στο #EUCO. Είχα την ευκαιρία να αναφερθώ ξανά στην παράκαμψη των κυρώσεων από τρίτες χώρες» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

«Στο τελευταίο πακέτο κυρώσεων εντάξαμε ένα νέο κριτήριο για καταχωρήσεις, το οποίο επιτρέπει στην ΕΕ να αναλάβει δράση κατά προσώπων και εταιρειών σε χώρες όπως η Τουρκία που διευκολύνουν τέτοια παράκαμψη κυρώσεων. Πρέπει τώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα και να κάνουμε περισσότερα για να αντιμετωπίσουμε πλήρως το εν λόγω θέμα» πρόσθεσε.

«Ενημέρωσα επίσης τους ομολόγους για την σύνοδο ηγετών που θα φιλοξενήσουμε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο @AlsisiOfficial στο περιθώριο της #COP27 στο Σαρμ ελ-Σέιχ, με αντικείμενο την εφαρμογή της Πρωτοβουλίας Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής για την Κλιματική Αλλαγή την οποία ανέλαβε η Κύπρος» κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Κυπριακό: Η επιστροφή της Ολγκίν και η τριμερής συνάντηση με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν - Τα ανοιχτά ζητήματα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αναμένεται καθοριστική για το Κυπριακό, καθώς η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον κατοχικό ηγέτη, με στόχο να αξιολογήσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης, συνοδεύεται από έντονη κινητικότητα στη Λευκωσία, με την Κυβέρνηση να προετοιμάζεται εντατικά, στοχεύοντας στον ορισμό διευρυμένης συνάντησης για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης, όπως αποτελεί πάγια θέση της.

BEST OF TOTHEMAONLINE