ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάνου: Με στοχευμένες πρωτοβουλίες να ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία μας

Στεφάνου: Με στοχευμένες πρωτοβουλίες να ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία μας

Με στοχευμένες πρωτοβουλίες να ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία μας, να αναθερμάνουμε το ενδιαφέρον του ΟΗΕ και να σπρώξουμε τα πράγματα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά το 2017, δήλωσε την Κυριακή ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Πρόσθεσε πως μόνον έτσι η Τουρκία θα τεθεί ενώπιον των ευθυνών της και θα κριθεί από τις ενέργειές της, σημειώνοντας, παράλληλα πως "δυστυχώς, η ελληνοκυπριακή πλευρά τα τελευταία χρόνια έχει απωλέσει την αξιοπιστία της και δεν πείθει διεθνώς εξαιτίας της λανθασμένης και αντιφατικής πολιτικής που ακολούθησε» .

Σε επιμνημόσυνο λόγο του στο μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας Φρενάρους, ο κ. Στεφάνου είπε πως η δικαίωση των ηρώων περνά μέσα από την απαλλαγή της πατρίδας μας από την τουρκική κατοχή. "Περνά μέσα από την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό η οποία θα απελευθερώσει και θα επανενώσει τον τόπο και τον λαό μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους», ανέφερε.

«Το Κυπριακό βρίσκεται στην πιο κρίσιμη περίοδο που βρέθηκε ποτέ», είπε ο κ. Στέφανο. Πρόσθεσε πως «τα κατοχικά τετελεσμένα επί του εδάφους ενισχύονται και μονιμοποιούνται επικίνδυνα. Η στασιμότητα και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις από τον Ιούλιο του 2017, δεν εγκυμονεί απλά κινδύνους αλλά σφραγίζει πλέον τη διχοτόμηση μέρα με τη μέρα. Η Τουρκία εργαλειοποιεί το παρατεταμένο αδιέξοδο και συνεχίζει σχεδόν ανενόχλητη να τορπιλίζει την όποια προοπτική επανένωσης, προκαλώντας και απειλώντας», σημείωσε.

Ανέφερε πως «ενώπιον αυτής της διολισθαίνουσας κατάστασης προς τη διχοτόμηση, δεν μπορεί να παραμένουμε απαθείς. Κανείς στη διεθνή πολιτική κονίστρα δεν πρόκειται να κινηθεί για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αν δεν κινηθούμε πρώτα εμείς με ανάληψη στοχευμένων και πειστικών πρωτοβουλιών», σημείωσε.

Γνωρίζουμε πολύ καλά είπε «πως χωρίς λύση το μέλλον των παιδιών μας παραμένει μετέωρο με πολλούς κινδύνους να το απειλούν. Δεν μπορούμε να κληροδοτήσουμε τέτοιους κινδύνους στις επόμενες γενιές. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοια επικίνδυνη εκκρεμότητα να αιωρείται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι του λαού μας».

Πηγη: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top