LIFESTYLE

Τζέφρι Ντάμερ: Ο πατέρας του δέχτηκε «επίθεση αγάπης» με... εσώρουχα

Τζέφρι Ντάμερ: Ο πατέρας του δέχτηκε «επίθεση αγάπης» με... εσώρουχα

Στον απόηχο της δημοφιλούς σειράς του Netflix, «Monster: The Jeffrey Dahmer Story», που παρουσιάζει την πορεία της ζωής του Τζέφρι Ντάμερ που ήταν υπεύθυνος για δεκαεπτά δολοφονίες νεαρών ανδρών, μεταξύ των ετών 1978 και 1991, με ιδιαίτερα σκληρές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων πράξεων σεξουαλικής βίας, νεκροφιλίας και κανιβαλισμού, ο πατέρας του πιο γνωστού serial killer των ΗΠΑ, δέχτηκε επίθεση με... εσώρουχα.

Οι θαυμαστές της σειράς του γλυκομίλητου και ευγενικού δολοφόνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, έχουν κατακλύσει το σπίτι του πατέρα του κατά συρροή δολοφόνου, Λαίονελ Ντάμερ, στο Οχάιο.

«Σταμάτησε μια κυρία στο τέλος του δρόμου, έβγαλε το εσώρουχό της και το πέταξε στην αυλή. Βγήκα και πήρα με ένα κοντάρι το εσώρουχο από την αυλή και αυτή φώναζε "Σ’ αγαπώ Λαίονελ". Μάλιστα έβαλα πινακίδες ότι απαγορεύεται να εισέρχονται στην οικία, προσπαθώντας να τους αποτρέψω» είπε ο φύλακας του 86χρονου στην εφημερίδα «The Sun».

Παρά τα αποτρόπαια αδικήματα του Ντάμερ, ο φύλακας του σπιτιού του πατέρα του, τονίζει ότι το κοινό έχει «λατρέψει» την ιστορία του δολοφόνου: «Φαίνεται ότι κάθε φορά που βγαίνει μια ταινία ή μια σειρά, τότε αρχίζουν να συμβαίνουν πολλά τρελά με τους θαυμαστές και τις θαυμάστριες».

 

Η σκοτεινή σειρά του Ντάμερ, «παιδί» του σκηνοθέτη Ράιαν Μέρφι και σε σενάριο Ίαν Μπρέναν, κατάφερε να γίνει viral κατατροπώνοντας μάλιστα τόσο το «House of the Dragon», όσο και το «Rings of Power» σε δημοφιλία.

Το δεύτερο σκηνικό που εκτυλίχτηκε στο σπίτι του Λαιόνελ Ντάμερ

«Πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχαμε έναν τύπο, ο οποίος βγήκε από ένα αυτοκίνητο, περίπου 20 ή 30 μέτρα από την μπροστινή πόρτα. Βγήκε έξω και συμπεριφερόταν ακανόνιστα και βίαια, λέγοντας ότι ήθελε να δει τον Λαιόνελ. Συμπεριφερόταν πολύ εχθρικά» αποκάλυψε ο φύλακας, ο οποίος από εκείνο το σκηνικό και έπειτα, ξεκίνησε να οπλοφορεί με σκοπό την προστασία τόσο του εαυτού του, όσο και του πατέρα του Τζέφρι Ντάμερ.

«Άρχισε να με βρίζει και του έλεγα: "Γεια σου φίλε, πρέπει να φύγεις, δεν πρόκειται να μπεις μέσα". Άρχισε να συμπεριφέρεται τρελά τότε, οπότε έκανα ένα βήμα πίσω, γιατί δεν ήμουν οπλισμένος και προσποιήθηκα ότι τραβάω το πιστόλι, για να τον τρομάξω. Νόμιζα ότι αυτός ο τύπος θα μου έκανε κακό».

Όπως τόνισε ο φύλακας έχει αναγκαστεί να απαγορεύσει στον πατέρα του δολοφόνου, να βγαίνει ακόμα και στην αυλή.
Ο Ντάμερ ομολόγησε την ενοχή του για τις δολοφονίες, αλλά στη δίκη, οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι ήταν παράφρων. Η Εισαγγελία απέρριψε το επιχείρημα. Ο δικαστικός ψυχίατρος Παρκ Ντίετζ, έκρινε ότι μπορούσε να δικαστεί, επειδή κατά τον νόμο είχε σώας τας φρένας.

«Ο Ντάμερ προσπαθούσε να μείνει μόνος με το θύμα για να μην έχει μάρτυρες. Τα εγκλήματά του δεν ήταν παρορμητικά, ετοίμαζε εκ των προτέρων κάθε δολοφονία. Έπασχε από «Πυγμαλιωνισμό», αλλά αν και η παραφιλία του δεν ήταν θέμα προσωπικής επιλογής, δεν ήταν σαδιστής. Η συνήθειά του να είναι μεθυσμένος πριν δολοφονήσει δείχνει ότι είχε επίγνωση του σωστού και λάθους και ήθελε να ξεπεράσει τις αναστολές του».

Πολλοί ψυχίατροι διέγνωσαν διάφορες διαταραχές προσωπικότητας, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι καμιά από αυτές δεν αποτελούσε ελαφρυντικό για την ποινή. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 70 χρόνια.

Ο serial killer πέθανε για όσα έκανε, στις 28 Νοεμβρίου του 1994, όταν ένας συγκρατούμενος, που αποκαλούσε τον εαυτό του «Χριστό», τον ξυλοκόπησε με μεταλλική ράβδο στο ντουζ του γυμναστηρίου, μέχρι θανάτου. Όσο βρισκόταν στη φυλακή, ο Ντάμερ είχε βαφτιστεί ξανά και δήλωνε μετανιωμένος για τα εγκλήματά του.

Η μήνυση από τον πατέρα του Τζέφρι Ντάμερ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Post και Sun ο Λάιονελ Ντάμερ σκέφτεται να μηνύσει το Netflix για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ξανά σειρά στην προσωπική του ζωή.

Ακόμα δήλωσε ενοχλημένος που το Netflix δεν ζήτησε ποτέ την άδεια να χρησιμοποιήσει τις ηχογραφήσεις, τις οποίες η νομική ομάδα του γιου του είχε στην κατοχή της, στην άλλη σειρά-ντοκιμαντέρ για το ίδιο θέμα, με τίτλο «Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes» η οποία κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο.

 

Πού είναι σήμερα ο πατέρας του Ντάμερ

Ο πατέρας του Ντάμερ ζει τα τελευταία χρόνια σε μία επαρχία του Οχάιο και έχει αρνηθεί να κάνει οποιαδήποτε δήλωση από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η σειρά. Ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει ξεπεράσει όσα έχουν συμβεί, αφού όσοι κατάφεραν να τον δουν από κοντά μιλούν για ένα ψυχολογικό ράκος.

Ακόμη και τόσα χρόνια μετά, οι «φαν» της περιπέτειας που πέρασε εξακολουθούν να εμφανίζονται στο κτήμα του, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

Μάλιστα, ο βοηθός του, που επιθυμεί να κατονομαστεί ως Τζεμπ, είπε στη Sun ότι ο Ντάμερ αποφάσισε να οπλιστεί για να εξασφαλίσει τη σωματική του ακαιρεότητα, δεδομένης της ξαφνικής φρενίτιδας που έχει προκληθεί αυτό το διάστημα με τη σειρά.

«Από όλα όσα έχω δει και έχω γίνει μάρτυρας προσωπικά, ο Λάιονελ δεν επικοινώνησε με καμία από αυτές τις εκπομπές του Netflix» τόνισε ο Τζεμπ και συνέχισε:

«Έχω μιλήσει προσωπικά με μερικούς δικηγόρους και με τον εκδότη του γι' αυτό, λόγω όλου του χάους που επικρατεί και των ιστοριών που έχουμε δει. Ο Λάιονελ και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του συγκεντρώνουν πληροφορίες και εξετάζουν μια πιθανή αγωγή εναντίον της ομάδας παραγωγής ή ενδεχομένως του Netflix. Δεν υπήρξε καμία απολύτως μέριμνα για την ευημερία του Λάιονελ».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top