ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα - Βιασμός 12χρονης: Δίνει νέα κατάθεση το κοριτσάκι - Αναμένεται η ταυτοποίηση άλλων 7 ατόμων

Ελλάδα - Βιασμός 12χρονης: Δίνει νέα κατάθεση το κοριτσάκι - Αναμένεται η ταυτοποίηση άλλων 7 ατόμων

Ραγδαίες αναμένονται το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις γύρω από τις έρευνες σχετικά με την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης με την αστυνομία να επιχειρεί να «δέσει» τα επόμενα πρόσωπα που έχει βάλει στο μικροσκόπιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν ταυτοποιηθεί άλλα επτά άτομα για βιασμό για τα οποία, όμως, ακόμα δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. «Κλειδί» για να προχωρήσουν οι αστυνομικοί θα είναι η νέα και τέταρτη μέχρι στιγμής κατάθεση της 12χρονης καθώς σε αυτή αναμένεται να της δείξουν φωτογραφίες και έτσι να προχωρήσει η αναγνώριση.

Εντωμεταξύ τους 11 έφτασαν τα άτομα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 213 που συνομιλούσαν ηλεκτρονικά με το προφίλ της 12χρονης στην εφαρμογή που είχε στήσει ο Ηλίας Μίχος με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δηλώνει την Δευτέρα ότι «τα ονόματά τους φυσικά θα δουν το φως της δημοσιότητας κι θα έχουν τύχη που τους αξίζει».

Τελευταίος στον κατάλογο αυτό ένας 54χρονος ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ το απόγευμα της Δευτέρας (24/10), εξετάστηκε από αστυνομικούς οι οποίοι του πήραν το κινητό προκειμένου να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ. Μετά την εξέτασή του ο 54χρονος αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ. Ο άνδρας ανέφερε ότι την άνοιξη του 2022 συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με γυναίκα που πιθανόν προσομοιάζει στην 12χρονη.

Σημειώνεται, πάντως, ότι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές για τους τρεις από τους 11 που έχουν προσέλθει αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για να ομολογήσουν διαδικτυακές συνομιλίες με το προφίλ της 12χρονης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην έμειναν εκεί αλλά να προχώρησαν και σε συνάντηση με το κορίτσι παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς τους.

Ο «Μιχάλης»

Κομβικής σημασίας για τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης είναι και η ταυτοποίηση του «Μιχάλη». Κι αυτό γιατί αν και οι αστυνομικοί γνωρίζουν ποιος είναι από τις διαδικτυακές συνομιλίες - πρόκειται για νεαρό με παρελθόν στη μαστροπεία - δεν μπορούν να προχωρήσουν σε σύλληψη, καθώς το παιδί δεν τον έχει δει ποτε.

Έμπειροι αξιωματικοί της ασφάλειας υποστηρίζουν ότι η υπόθεση του βιασμού της 12χρονης είναι άκρως σοβαρή και αν διερευνηθεί σωστά θα οδηγήσει στο «ξεδόντιασμα» ενός μεγάλου δικτύου παιδόφιλων στη χώρα μας.

«Κλειδί», στον εντοπισμό των μυημένων παιδόφιλων αποτελεί για τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, ο τρόπος που επικοινωνούσαν με τον Μίχο και έκλειναν τα ραντεβού στα «κόκκινα φανάρια» της Αθήνας. Ίσως, εδώ να εμπλέκονται, οι τρεις άνδρες που αναφέρει το κοριτσάκι στη δεύτερη κατάθεση της, ο Μιχάλης, ο Ιωσήφ και ο Δημήτρης

Ψάχνουν τον Μίχο από τον Ιούνιο του 2021

Τα δύο πακιστανικά κινητά που κάποιοι έδωσαν στη 12χρονη μαθήτρια ενεργοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2021, γεγονός που ερμηνεύεται ότι εκείνη είναι πιθανότατα η κομβική ημερομηνία που το κοριτσάκι έμπλεξε στα κυκλώματα των παιδόφιλων. Ετσι, οι αναλυτές της Ασφάλειας κάνουν βουτιά στο παρελθόν του Μίχου, τόσο στο σκέλος που αφορά τις μαρτυρίες όσο κυρίως και σε ό,τι έχει να κάνει με ηλεκτρονικά ίχνη από επαφές, αναρτήσεις, επικοινωνίες, ακόμη και τραπεζικά εμβάσματα.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι κάποιος φρόντισε να προμηθευτεί τα λεγόμενα «πακιστανικά κινητά» και να τα δώσει στη μικρή, προφανώς γιατί ήθελε να σβήσει τα ίχνη του. Το ενδεχόμενο να προσέγγισε η 12χρονη αλλοδαπούς στην Ομόνοια, να τους πήρε τα διαβατήρια και να έβγαλε στο όνομά της κινητά τηλέφωνα αποκλείστηκε λόγω της ηλικίας της - μιλάμε για μικρό παιδί. Το δεύτερο εντυπωσιακό στοιχείο που αλλάζει τα δεδομένα είναι ότι το πρώτο κινητό καρτοτηλέφωνο καταχωρίστηκε στα στοιχεία του αλλοδαπού με αρχικά Η.Μ. και ενεργοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου του 2021. Δηλαδή, δέκα μήνες πριν το παιδί, ο Ηλίας Μίχος και η μητέρα αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι έγινε η μοιραία γνωριμία με τον 53χρονο βιαστή.

Ετσι, όλα δείχνουν ότι δεν μιλάμε για ένα βασανιστήριο που διήρκησε 120 ημέρες, αλλά για ένα διαρκές έγκλημα 14 μηνών, γεγονός που υποχρεώνει τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να ερευνήσουν από τότε την υπόθεση.

Ενα ακόμη στοιχείο που συνηγορεί σε αυτό το ενδεχόμενο έχει να κάνει με τον τρόπο έκφρασης του μικρού κοριτσιού. Το παιδί, στα 12 χρόνια του, μιλούσε με εκφράσεις αγοραίες που κάποιοι προφανώς του τις έμαθαν, χωρίς φυσικά εκείνο να αντιλαμβάνεται λόγω της ηλικίας του τα νοήματα αυτών. Ακόμη και οι κινήσεις του, οι δικαιολογίες που έβρισκε, παρέπεμπαν σε άτομο μεγαλύτερης ηλικίας. Ολα αυτά δεν μπορούσαν να γίνουν μέσα σε 2-3 μήνες, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το εφιαλτικό σενάριο, η μαθήτρια να βιαζόταν όχι από τον Μάιο του 2022, αλλά έναν χρόνο νωρίτερα, είναι πλέον ορατό.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top