Συναντήσεις Τρόικα για την υλοποίηση του πλαισίου αφερεγγυότητας

Συναντήσεις Τρόικα για την υλοποίηση του πλαισίου αφερεγγυότητας

Η υλοποίηση του πλαισίου αφερεγγυότητας είναι ένα από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της τρέχουσας αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας θα παρουσιάσει σε κλιμάκιο των δανειστών το σχέδιο δράσης που έχει καταρτίσει για την εφαρμογή του πλαισίου αφερεγγυότητας, ένα σχέδιο που αγγίζει όλα τα θέματα.

«Σήμερα έγινε η πρώτη συνάντηση, θα ακολουθήσουν καθημερινές συναντήσεις όλη την εβδομάδα», ανέφερε στο ΚΥΠΕ έγκυρη πηγή, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει εικόνα για το τι θα ζητήσουν οι δανειστές.

Όπως είπαν οι ίδιες πηγές, ειδικότερα κατά τις συναντήσεις θα γίνει αξιολόγηση του σχεδίου δράσης, θα εξεταστεί το τι έχει ήδη γίνει, τα χρονοδιαγράμματα που αγγίζουν ευρύτερα την εφαρμογή του πλαισίου αφερεγγυότητας, τους διαδικαστικούς κανονισμούς δικαστηρίων, την ανάγκη η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας να μπορέσει να λειτουργήσει, αλλά και το πώς διάφοροι κρατικοί φορείς και τα πιστωτικά ιδρύματα θα ανταποκριθούν στο πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Η Τρόικα θα αξιολογήσει την κατάσταση και το αν προχωρούμε σωστά με βάση τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις, τα μέτρα που υλοποιούμε για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή και θα εξεταστεί το τι θα περιληφθεί στο επόμενο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Με βάση τον επικαιροποιημένο μνημόνιο, οι κυπριακές Aρχές σε διαβούλευση με τους δανειστές θα υποβάλουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στο Υπουργικό Συμβούλιο τις όποιες αναγκαίες προσαρμογές στο θεσμικό πλαίσιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων και της αφερεγγυότητας, περιλαμβανομένων νομοθετικών αλλαγών.

Παράλληλα, υπάρχει ο στόχος της διεξαγωγής στις αρχές του 2016 μιας συνολικής αξιολόγησης του πλαισίου αναδιάρθρωσης ιδιωτικού χρέους και του καταρτισμού του σχεδίου δράσης για διόρθωση των όποιων ελλείψεων.

Στο μνημόνιο υπάρχει επίσης η πρόνοια για τη διασφάλιση της πλήρους λειτουργίας της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας, περιλαμβανομένης και της υποδομής πληροφορικής, κάτι που περιλαμβάνεται στο σχέδιο δράσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η 5η Σεπτεμβρίου δεν αποτελεί απλώς ακόμη μία εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ΕΔΕΚ. Αποτελεί μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, καθώς το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος-μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου θα πραγματοποιηθεί το εκλογικό συνέδριο-  αναμένεται να καθορίσει, και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΕΔΕΚ σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

BEST OF TOTHEMAONLINE