ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Νεοφύτου: Τα πράγματα στο Κυπριακό χειροτερεύουν - «Στόχος η επανένωση της πατρίδας μας»

Α.Νεοφύτου: Τα πράγματα στο Κυπριακό χειροτερεύουν - «Στόχος η επανένωση της πατρίδας μας»

Στόχος μας είναι η επανένωση της πατρίδας μας και η συνέχιση της σημερινής κατάστασης είναι ένας αργός θάνατος, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως δεδομένης της προκλητικότητας της Τουρκίας κάθε μέρα που περνά τα πράγματα θα οδεύουν προς το χειρότερο.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο 2ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων που πραγματοποιείται στην Κεντρική Πλατεία στο Δασάκι της Άχνας, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε συγκίνηση γιατί την πρωτοβουλία του Κοινοτάρχη Νίκου Βάσιλα, λέγοντας ότι «δεν φέρνουμε στις μνήμες μας μόνο αυτά που ζήσαμε, αλλά δίνει την ευκαιρία και στα παιδιά μας να ζήσουν την ιστορία του τόπου μας, τι σήμαινε και τι σημαίνει προσφυγιά, το πως έζησαν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες το 1974».

Πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αξίζει επαίνου. Είμαι σίγουρος ότι αυτή θα έχει τη στήριξη του ΔΗΣΥ και πιστεύω ότι και η πολιτεία θα τη στηρίξει ώστε αυτή η πρωτοβουλία να είναι σε μόνιμη βάση».

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ακόμα ότι «βρισκόμενος στο Δασάκι της Αχνας και δίπλα από την κατεχόμενη γη μας, στόχος είναι να επανενώσουμε την πατρίδα μας. Η συνέχιση της σημερινής κατάστασης είναι ένας αργός θάνατος, το στάτους κβο δεν είναι στάτους κβο πλέον, κάθε μέρα που περνά τα πράγματα θα οδεύουν προς το χειρότερο, δεδομένης της προκλητικότητας της Τουρκίας».

Ωστόσο, συνέχισε «έχουμε υποχρέωση να βρούμε τους τρόπους να κάμψουμε αυτή την τουρκική αδιαλλαξία. Είναι μικρός ο τόπος μας για να είναι μοιρασμένος και για να έχουμε μέλλον λαμπρό για μας και τα παιδιά μας, πρέπει να το χτίσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Δάσους Αχνας Νίκος Βάσιλας ευχαρίστησε τον κ. Νεοφύτου για την επίσκεψη του στο 2ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων. Είπε ότι εξηγούν σε παιδιά «τι έγινε το 1974 και πως έζησαν οι 80 περίπου χιλιάδες πρόσφυγες που κατέληξαν στο Δασάκι της Αχνας». Είπε ότι ο κ. Νεοφύτου «μας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να συνεχίσει αυτός ο θεσμός και εάν τα καταφέρουμε να γίνει και μόνιμος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top