ΕΛΛΑΔΑ

Διαγραφή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Διαγραφή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Διεγράφη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, κατόπιν καταγγελιών για επιχειρηματικές δραστηριότητες με εξαγορά «κόκκινων» δανείων.

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο βουλευτής αναφορικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπούγα δεν κρίθηκαν επαρκείς και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η διαγραφή του.

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση από την πλευρά της κατηγορεί την κυβέρνηση για «πλιάτσικο» στελεχών του στο δημόσιο χρήμα, αναφορικά με απευθείας αναθέσεις, οι οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι έγιναν από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη προς τον διαγραφέντα βουλευτή Ανδρέα Πάτση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ζήτησε την αποπομπή και του κ. Πιερρακάκη.

«Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους “άριστους” του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη Παρασκευή: «Η ζωή εν τάφω…» - Η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και ο Επιτάφιος

Μεγάλη Παρασκευή: «Η ζωή εν τάφω…» - Η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και ο Επιτάφιος

Η Μεγάλη Παρασκευή, η Παρασκευή προ του Πάσχα, είναι μέρα πένθους και νηστείας για όλη την Χριστιανοσύνη καθώς τότε κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top