Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας τελέστηκε η κηδεία 17 πεσόντων κατά το πραξικόπημα

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας τελέστηκε η κηδεία 17 πεσόντων κατά το πραξικόπημα

Στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας παρουσία σύσσωμης της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, τελέστηκε σήμερα η νεκρώσιμος ακολουθία των δεκαεπτά πεσόντων κατά το πραξικόπημα του 1974, τα λείψανα των οποίων ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν στο ναό στο Στρόβολο οι πολιτικοί αρχηγοί, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο και βουλευτές. Στις 11 ακριβώς αφίχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου μαζί με τον Μαλτέζο ομόλογό του, και λίγα λεπτά αργότερα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στο προαύλιο της Εκκλησίας, άγημα της Εθνικής Φρουράς με τη συνοδεία της φιλαρμονικής της Αστυνομίας, απέδωσαν τιμές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδευόταν, εκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Βουλής της Μάλτας, από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, τον Επίτροπο Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα Φώτη Φωτίου, τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου.

Της νεκρώσιμης ακολουθίας των δεκαεπτά πεσόντων προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Ονομαστικά οι δεκαεπτά πεσόντες είναι: Ανδρέα; Βασιλείου του Ιορδάνη, Κώστας Κωνσταντίνου του Ευαγόρα, Φειδίας Στόκκου του Ευριπίδη, Στέλιος Σαββίδης του Χριστόδουλου, Μηνάς Χατζηκωσταντής του Πιερή, Αθανάσιος Γεωργίου (Άσσου) του Χριστόφορου, Μιχαλάκης Παπαπαύλου του Χριστόδουλου, Στέλιος Στυλιανού του Ανδρέα, Ευγένιος Σωτηρόπουλος του Θεοχάρη, Γιαννάκης Ανδρέου του Ανδρέα, Ανδρέας Πηλείδης του Μιχαήλ, Γενέθλιος του Χατζηηροδότου, Ηρούλα Αντωνιάδου του Σώτου, Δώρα Γιάγκου του Γιάγκου, Νίκος Τύμβιος του Σολωμού, Κυριακούλλα Ματσάκη του Σώτου και Αντώνης Χριστοδούλου του Χριστόδουλου,

Της νεκρώσιμης ακολουθίας ακολούθησε η ταφή των λειψάνων στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Επίθεση» Νικόλα Παπαδόπουλου σε ΠτΔ για GSI - «Επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του»

«Επίθεση» Νικόλα Παπαδόπουλου σε ΠτΔ για GSI - «Επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του»

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και του υπουργού οικονομικών, για τον τρόπο που χειρίζονται το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE