ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ έδωσε άδεια στην Energean να ξεκινήσει την παραγωγή από το κοίτασμα «Καρίς»

Το Ισραήλ έδωσε άδεια στην Energean να ξεκινήσει την παραγωγή από το κοίτασμα «Καρίς»

Άδεια στην Energean να ξεκινήσει την παραγωγή από το υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Karish, έδωσε την Τρίτη το Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού Υπουργείου Ενέργειας.

Η Energean είχε ανακοινώσει ότι το πλωτό πλοίο αποθήκευσης και εκφόρτωσης πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή από το «Καρίς» το τρίτο τρίμηνο του 2022, χωρίς, ωστόσο, να δώσει ακριβή ημερομηνία.

Στις 9 Οκτωβρίου, ο ενεργειακός όμιλος που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, άρχισε να αντλεί αέριο στις πλωτές εγκαταστάσεις παραγωγής του στο πλαίσιο των διαδικασιών δοκιμών αντίστροφης ροής.

Το Ισραήλ και ο Λίβανος αναμένεται να υπογράψουν την ερχόμενη Πέμπτη συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων τους, η οποία επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για εξερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή.

Αρκετές εβδομάδες πριν από την επίτευξη της συμφωνίας, η ανάπτυξη του κοιτάσματος «Καρίς», που βρίσκεται περίπου 80 χλμ δυτικά της ισραηλινής πόλης Χάιφα, είχε αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, με το κίνημα της Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν, να εκτοξεύει απειλές εναντίον του Ισραήλ.

«Η παραγωγή φυσικού αερίου από την πλατφόρμα ΄Καρίς΄ ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια του Ισραήλ, ενισχύει το ανάστημά μας ως εξαγωγείς ενέργειας, ενισχύει την οικονομία του Ισραήλ και βοηθά στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης», δήλωσε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Yair Lapid.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top