ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Al Jazeera: «Θα φάμε τρεις μήνες χωρίς να απαντήσουμε στις κατηγορίες», είπε ο Πιττάτζιης - Καμία απάντηση από τους τέσσερις

Υπόθεση Al Jazeera: «Θα φάμε τρεις μήνες χωρίς να απαντήσουμε στις κατηγορίες», είπε ο Πιττάτζιης - Καμία απάντηση από τους τέσσερις

Αναβολή για τις 30 Νοεμβρίου, έλαβε η υπόθεση που εκδικάζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, για το ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera, στο πλαίσιο και των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Υπενθυμίζεται ότι, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνη, ο δικηγόρος, Αντρέας Πιττάτζιης, και ο εκ των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας του κ. Τζιοβάνη, Αντώνης Αντωνίου.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, κανένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους δεν απάντησε στις πέντε κατηγορίες, οι οποίες αφορούν αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Αρχή έκανε ο δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης, ο οποίος εκπροσωπεί τον κ. Δημήτρη Συλλούρη, όπου ζήτησε χρόνο για να απαντήσουν στις κατηγορίες επικαλούμενος ότι λείπει μαρτυρικό υλικό. Όπως ανέφερε ο ίδιος, χωρίς το μαρτυρικό υλικό, δεν μπορεί να συμβουλεύσει τον πελάτη του αναφορικά με την απάντηση του στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ενώ, ήγειρε επίσης ζητήματα κατάχρησης της διαδικασίας, καθώς δεν έχει ακόμη λάβει απάντηση σε δύο επιστολές που έστειλε στον κ. Σαββίδη στις 12 και στις 26 Σεπτεμβρίου, κατά πόσων ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, είχαν εμπλοκή στις πολιτογραφήσεις ξένων επενδυτών όταν ήταν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος Γιώργος Παπαϊωάννου, ο οποίος εκπροσωπεί τους Χριστάκη Τζιοβάνη και Αντώνη Αντωνίου, ζήτησε χρόνο για να απαντήσουν στις κατηγορίες, επικαλούμενος τον ίδιο λόγο με τον κ. Τριανταφυλλίδη.

Από την πλευρά του ο κ. Αντρέας Πιττάτζιης, ο οποίος εκπροσωπεί τον εαυτό του στην υπόθεση, ξεκίνησε λέγοντας πως, «συνιστά λαϊκή απαίτηση αυτή η υπόθεση να αρχίσει το συντομότερο. Ακόμα και αύριο προτίθεμαι να έρθω στο Δικαστήριο». Αναφερόμενος σε περίπτωση αναβολών, ο κ. Πιττάτζιης τόνισε ότι, «θα φάμε τρεις μήνες χωρίς να απαντήσουμε στις κατηγορίες». Όταν ο δικαστής ρώτησε τον κ. Πιττάτζιη, εάν επιθυμεί να οριστεί ξεχωριστή ακρόαση για να απαντήσει στις κατηγορίες, απάντησε αρνητικά και επισήμανε ότι ζητάει μαρτυρικό υλικό.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, κα Έλλη Παπαγαπίου, επιβεβαίωσε λέγοντας, «ναι ήταν μέλη του υπουργικού τόσο ο Εισαγγελέας, όσο και ο Βοηθός του».

Ο δικαστής ενέκρινε το αίτημα για αναβολή και όρισε νέα δικάσιμο στις 30 Νοεμβρίου για να απαντήσουν οι κατηγορούμενοι στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Σημειώνεται ότι, για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top