Θες να κατασκευάσεις πισίνα; Έρχεται νέος νόμος για αδειοδότηση και όρους λειτουργίας

Θες να κατασκευάσεις πισίνα; Έρχεται νέος νόμος για αδειοδότηση και όρους λειτουργίας

Νομοσχέδιο για την αδειοδότηση και λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών κολυμβητικών δεξαμενών αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή τους επόμενους μήνες το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, με αφορμή τη συζήτηση σχετικού θέματος που ενέγραψε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους.

Το θέμα που τέθηκε προς συζήτηση αφορά στον χρόνο εξέτασης των αιτήσεων για έκδοση αδειών, καθώς και στους όρους λειτουργίας για πισίνες, κάτι που, όπως αναφέρθηκε, απασχολεί αρκετά τις τουριστικές επιχειρήσεις που φιλοξενούν τέτοιους χώρους στις εγκαταστάσεις τους.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών στη συνεδρίαση της Επιτροπής, ανέφερε ότι μετά από αρκετή καθυστέρηση ολοκληρώθηκε στις αρχές Αυγούστου νέο κείμενο νόμου.

Όπως είπε, έχει ξεκινήσει ήδη η δημόσια διαβούλευση, η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.

Σκοπός είναι να ανανεωθεί ο υφιστάμενος νόμος του 1992, που όπως είπε είναι προβληματικός. Διευκρινίστηκε, δε, ότι άλλοι είναι οι κανονισμοί που αφορούν στην κατασκευή και άλλοι στην αδειοδότηση της λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Κυπριακό: Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου

Για μετά το Πάσχα τοποθετούνται οι όποιες εξελίξεις σχετικά με τον διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ανέφεραν τη Μεγάλη Παρασκευή στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές.