Επαναπατρισμός κλεμμένης εικόνας Αγίου Ιωάννη - Μεταφέρθηκε από την Κύπρο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1974

Επαναπατρισμός κλεμμένης εικόνας Αγίου Ιωάννη - Μεταφέρθηκε από την Κύπρο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1974

Εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου ΙΙ, ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, παρέλαβε σήμερα κατά τη διάρκεια σεμνής συνάντησης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου, η οποία μεταφέρθηκε από την Κύπρο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1974 από πιλότο της Βασιλικής Αεροπορίας.

Την εικόνα παρέδωσε στον Επίσκοπο Χριστοφόρο η ιστορικός τέχνης, Μαρία Παφίτη, η οποία αντιπροσώπευσε τόσο τον ανώνυμο δωρητή (πρώην κάτοχο), όσο και τον Marc-André Renold, καθηγητή του Δικαίου της Τέχνης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και κάτοχο της έδρας της UNESCO στο Δίκαιο της Διεθνούς Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τον οποίο συνεργάστηκε για τον επαναπατρισμό της παρούσας εικόνας. Παρόντες στην παράδοση ήταν ο γραμματέας του αρχιεπισκοπικού γραφείου, Μιχάλης Παύλου, ο διάκονος Μιχάλης Νικολάου, ο Βυζαντινολόγος Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου και ο Δήμος Δήμου, οικονομικός διευθυντής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Ο διακανονισμός επιστροφής της εικόνας στην Κύπρο και η παράδοσή της από τον Άγγλο κάτοχο πραγματοποιήθηκε σε τελετή που έλαβε χώρα στην Ακαδημία Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη τον περασμένο Φεβρουάριο. Η εικόνα μεταφέρθηκε στην Κύπρο πρόσφατα. Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλώ κοιτάξετε την ανακοίνωση και φωτογραφίες που επισυνάπτονται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το Κυπριακό» – Τι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό και τι είπε για τη NAVTEX του GSI

Χριστοδουλίδης: «Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για το Κυπριακό» – Τι υποσχέθηκε στον κυπριακό λαό και τι είπε για τη NAVTEX του GSI

Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές σε σχέση με το Κυπριακό, όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέστη στη δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και ακολούθως δέχθηκε τον χαιρετισμό της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της επετείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE