ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάββας Περδίος: «Θετική εξέλιξη η απόφαση Υπουργικού για σχέδιο κινήτρων αεροπορικών εταιρειών»

Σάββας Περδίος: «Θετική εξέλιξη η απόφαση Υπουργικού για σχέδιο κινήτρων αεροπορικών εταιρειών»

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να εγκρίνει το Σχέδιο Κινήτρων για τις αεροπορικές εταιρείες για την χρονική περίοδο 2023-2027, με συγχρηματοδότηση από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και την εταιρεία Hermes Airports Ltd ύψους €165,6 εκ.

Μιλώντας μετά το πέρας της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, στην Πάφο ο κ. Περδίος αναφέρθηκε στη διαβούλευση που προηγήθηκε, σημειώνοντας πως «δεν ήταν εύκολα αυτά τα θέματα».

Εκτίμησε πως χρειαζόταν κάποιος χρόνος «για να γίνουν οι συμφωνίες όπως πρέπει» και είπε ότι «συνεχίζουμε με ένα πλαίσιο ακόμα καλύτερο, ακόμα και απ’ αυτό που είχαμε τα τελευταία χρόνια, το οποίο ως φορείς του τουρισμού μας γεμίζει με περαιτέρω αισιοδοξία».

Ερωτηθείς αν θα αυξηθούν οι θέσεις του χρόνου, ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι «ο προγραμματισμός των αεροπορικών εταιρειών για του χρόνου είναι τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με τα φετινά» προσθέτοντας πως είναι εδώ και καιρό σε συζητήσεις για το θέμα με πολλές αεροπορικές εταιρείες.

Ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμα, είπε, αφού όπως εξήγησε οι αεροπορικές εταιρείες περίμεναν για να δουν τι θα γίνει με το σχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και της Ηermes Airports.

Aπό την στιγμή που και αυτό έχει κλείσει, συνέχισε ο κ. Περδίος «είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες εβδομάδες θα παρθούν οι αποφάσεις που πρέπει από τις αεροπορικές εταιρείες και θα μας ενημερώσουν έγκαιρα για την νέα χρονιά και το νέο τους πρόγραμμα».

Πρόσθεσε ωστόσο πως συνήθως αυτές οι ανακοινώσεις δεν γίνονται πριν τα τέλη του Νοεμβρίου με αρχές του Δεκεμβρίου. Είπε ακόμη πως είναι πολύ καλή η στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση και «θα βοηθήσει τα μέγιστα».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ανέφερε εξάλλου πως στόχος για το θέμα της Μαρίνας στα Πότιμα της Πάφου είναι η πολιτική απόφαση να παρθεί πριν τελειώσει η θητεία της παρούσας κυβέρνησης. Το θέμα, είπε «είναι κοντά» καθώς, όπως εξήγησε, η πρόταση εκ μέρους τους είναι σχεδόν έτοιμη.

Επεσήμανε πως αναμένονται κάποιες τελικές απόψεις από το Υπουργείο Εσωτερικών σε ό,τι αφορά τους συντελεστές δόμησης και ακολούθως «είμαστε πανέτοιμοι εμείς να υποβάλλουμε την τελική εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top