ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Επιτροπής Άμυνας

Στη Θεσσαλονίκη για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Επιτροπής Άμυνας

Στους εορτασμούς της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 από τον οθωμανικό ζυγό και για την επέτειο του ηρωϊκού «ΟΧΙ» το 1940, στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος και τα μέλη Γιώργος Κάρουλλας, Κώστας Κώστα, Παύλος Μυλωνάς και Αλέκος Τρυφωνίδης, κατόπιν πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου η αντιπροσωπεία παρέστη στην επίσημη δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ενώ την επόμενη μέρα τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφτηκαν το Γ΄ Σώμα Στρατού, το οποίο αποτελεί το επιχειρησιακό αρχηγείο του Ελληνικού Στρατού, όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή, Αντιστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, απασχόλησαν κυρίως οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις και η προκλητική στάση της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια μέρα έγινε και επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο, όπου η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ανταλλαγή απόψεων σε ζητήματα που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς και της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών. Ακολούθως, η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο της πιο πάνω επιτροπής, στην παρουσία του Αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, στην μοναδικής σπουδαιότητας έκθεση για το έπος του 1940, με εκθέματα από προσωπική του συλλογή.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η αντιπροσωπεία παρακάθησε σε γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της υπό αναφορά πιο πάνω επιτροπής, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, κατά το οποίο κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι επιβάλλεται η σύσφιξη δεσμών και η αναβάθμιση των σχέσεων των δύο κοινοβουλευτικών επιτροπών με επαφές ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να καθορίζονται οι στρατηγικές αντιμετώπισης των κοινών προκλήσεων.

Τέλος, σήμερα, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και ακολούθως, παρέστη στη Μεγάλη Παρέλαση πολιτικών και τμημάτων του Ελληνικού Στρατού, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top