Πρόδρομος Προδρόμου: «Ο Ελληνισμός υπερασπίστηκε τις αξίες που θεμελιώνουν την ενωμένη Ευρώπη»

Πρόδρομος Προδρόμου: «Ο Ελληνισμός υπερασπίστηκε τις αξίες που θεμελιώνουν την ενωμένη Ευρώπη»

Ο Ελληνισμός υπερασπίστηκε τις αξίες που θεμελιώνουν την ενωμένη Ευρώπη, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του μετά τη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία έγινε την Παρασκευή στη Λευκωσία.

«Γιορτάζουμε σήμερα και τιμούμε το μεγάλο έπος του 1940, όταν οι Έλληνες υπερασπίστηκαν την εθνική ελευθερία και μαζί αντιστάθηκαν στο θεριό του ολοκληρωτισμού», είπε αρχικά ο ΥΠΑΝ, προσθέτοντας ότι «κυματίζει σήμερα περήφανα η ελληνική σημαία, η εθνική σημαία των Ελλήνων και δίπλα της η σημαία του κυπριακού κράτους μας».

Ακόμη, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι η Κύπρος μέτρησε «περισσότερους από 600 νεκρούς στον αγώνα εκείνο για την ελευθερία και τη δημοκρατία», υποδεικνύοντας ότι «ο Ελληνισμός μαζί με την πατρίδα υπερασπίστηκε και τις αρχές και τις αξίες του κόσμου όλου, τις αρχές που και σήμερα θεμελιώνουν την ενωμένη Ευρώπη».

«Σήμερα είδαμε στα μάτια των παιδιών που παρέλασαν την περηφάνια κι αυτό το φως που θα είναι το μέλλον μας για να ελευθερώσουμε και τη δική μας ιδιαίτερη πατρίδα», κατέληξε ο ΥΠΑΝ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.