ΔΙΕΘΝΗ

Εκκενώθηκε από αμάχους η Χερσώνα στη νότια Ουκρανία - Αναφέρει εντεταλμένος της Ρωσίας στην περιοχή της Κριμαίας

Εκκενώθηκε από αμάχους η Χερσώνα στη νότια Ουκρανία  - Αναφέρει εντεταλμένος της Ρωσίας στην περιοχή της Κριμαίας

Αξιωματούχος της προσαρτημένης από τη Ρωσία περιοχής της Κριμαίας ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης αμάχων από την Χερσώνα, μετά την επίσκεψή του στην περιοχή, μαζί με τον αξιωματούχο του Κρεμλίνου, Σεργκέι Κιριγιένκο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εντεταλμένου της Ρωσίας στην Κριμαία, Σεργκέι Αξιόνοφ, την Πέμπτη, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν να μεταφέρουν τους κατοίκους της περιοχής στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, σε «ασφαλείς περιοχές», μετά την προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων προς τον νότο.

Την Τετάρτη, ο εντεταλμένος από τη Ρωσία στην περιοχή της Χερσώνας, Βλαντιμίρ Σάλντο, ανέφερε ότι τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο διάστημα της τελευταίας εβδομάδας.

Το Κίεβο παρομοιάζει τη μεταφορά αυτή με «σοβιετικού τύπου απελάσεις» του λαού της Ουκρανίας. Ο ουκρανικός στρατός, δε, ανέφερε σήμερα ότι η εκκένωση που διεξάγει η Μόσχα είναι ακόμα σε εξέλιξη και ότι η ρωσική διοίκηση της Χερσώνας επιχειρεί «να κρύψει τις απώλειές της» ώστε να «αποφύγει τον πανικό».

Ενδεικτικές των απωλειών της Μόσχας είναι οι δηλώσεις του Τσετσένου επικεφαλής, Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος ανέφερε την Πέμπτη ότι σε μάχες γύρω από την Χερσώνα έχασαν τη ζωή τους 23 στρατιώτες του, ενώ άλλοι 58 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών. Οι δυνάμεις του Καντίροφ, ο οποίος σπάνια παραδέχεται ήττες, μάχονται στην περιοχή προς ενίσχυση των δυνάμεων του Κρεμλίνου.

Οι ρωσικές δυνάμεις, πάντως, έχουν ορκιστεί να μετατρέψουν τη Χερσώνα σε φρούριο και να μην παραδώσουν την πόλη, την οποία κατέλαβαν από τον περασμένο Μάρτιο.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top