Πολλά θύματα από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων έξω από το Υπουργείο Παιδείας στη Σομαλία

Πολλά θύματα από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων έξω από το Υπουργείο Παιδείας στη Σομαλία

Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν το Σάββατο έξω από το Υπουργείο Παιδείας στη Μογκαντίσου και υπάρχουν «δεκάδες θύματα» ενώ προκλήθηκαν και σοβαρές ζημιές στα κτίρια της περιοχής, ανέφεραν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι δύο σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις σημειώθηκαν στον πολυσύχναστο δρόμο Κ5 και υπάρχουν «πολλά θύματα» είπε ο Σαντίκ Ντουντίς, ένας εκπρόσωπος της σομαλικής αστυνομίας. «Θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα», πρόσθεσε.

Η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ συχνά τοποθετεί βόμβες ή εξαπολύει ένοπλες επιθέσεις στη Μογκαντίσου και σε άλλες περιοχές της Σομαλίας. Δεν είναι σαφές αν ευθύνεται για τη σημερινή βομβιστική επίθεση.

Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Άχμεντ Νουρ, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η πρώτη έκρηξη προκάλεσε ζημιές στον τοίχο του Υπουργείο. Η δεύτερη σημειώθηκε τη στιγμή που έφτανε στο σημείο ένα ασθενοφόρο και είχε μαζευτεί κόσμος για να βοηθήσει τα θύματα.

«Η δεύτερη έκρηξη ανατίναξε το ασθενοφόρο μας που είχε πάει να μεταφέρει τα θύματα της πρώτης» είπε ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, ο ιδρυτής της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ααμίν. Ο οδηγός και ένας τραυματιοφορέας τραυματίστηκαν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Νέα κινητικότητα για το GSI στην Ανατολική Μεσόγειο – Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η διαδικασία επανέναρξης των ερευνών για την πόντιση καλωδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το υπό γαλλική σημαία ερευνητικό σκάφος «Αμπέιγ Μαρανγκό» (Abeille Marengo) απέπλευσε από το λιμάνι της Νάπολης με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 27/10.

BEST OF TOTHEMAONLINE