ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή σκληρές εικόνες: Τεμάχισαν γατάκι στη Λευκωσία - Το βρήκαν πεταμένο σε αυλή οικίας

Προσοχή σκληρές εικόνες: Τεμάχισαν γατάκι στη Λευκωσία - Το βρήκαν πεταμένο σε αυλή οικίας

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί το περιστατικό τεμαχισμού γάτου στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων, το συμβάν έλαβε χώρα στις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος το «κεφάλι και η ουρά γάτου πετάχτηκαν και εντοπίστηκαν σε αυλή οικίας. Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία των Ζώων, η οποία παρέλαβε τα τεκμήρια για νεκροψία για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου και πώς βρέθηκε το γατάκι σε τέτοια τραγική κατάσταση.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι ο τεμαχισμός έγινε από ανθρώπινο χέρι καθώς το κεφαλάκι του γάτου ήταν άθικτο και η ουρά του κομμένη από την ρίζα. Ο καταγγέλλοντας, από την πρώτη στιγμή υπέδειξε συγκεκριμένο ύποπτο στην Αστυνομία. 13 μέρες πέρασαν και ο ιδιοκτήτης της οικίας δεν είχε καμιά ενημέρωση από την Αστυνομία των Ζώων για την έκβαση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού φροντίζει γατάκια και - δυστυχώς - παρατήρησε πως τον τελευταίο καιρό εξαφανίζονται συνεχώς γατάκια χωρίς αιτία.  Όλοι γνωρίζουμε ότι για κάποιον που φροντίζει ζώα η απώλεια τους είναι επώδυνη και άκρως επίπονη. Μετά από δίκη μας επικοινωνία με τον κεντρικό σταθμό Λυκαβηττού την περασμένη βδομάδα και προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο θάνατος του γάτου προκλήθηκε από άλλο ζώο. Ο καταγγέλλοντας και εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αμφισβητούμε το πόρισμα των Αρχών καθώς το κεφάλι ήταν άθικτο χωρίς δαγκώματα και η ουρά κομμένη από τη ρίζα. Ποιο ζώο θα μπορούσε να το κάνει αυτό;

Ζητούμε να ενημερωθούμε άμεσα πως τεκμηριώνεται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, το πόρισμα πως ο θάνατος του γάτου προκλήθηκε από άλλο ζώο και ποιο ζώο θα μπορούσε να πετύχει τέτοιο «προσεκτικό τεμαχισμό»; Ποιο ζώο θα μπορούσε να τεμαχίσει τον γάτο και να μεταφέρει τα κομμάτια στην αυλή του καταγγέλλοντα; Εύλογες απορίες που πρέπει άμεσα να απαντηθούν.

Επίσης, απορίας άξιον είναι γιατί η Αστυνομία των Ζώων δεν ενημέρωσε τον καταγγέλλοντα για το αποτέλεσμα της υπόθεσης; Ως Ομάδα Δράσης του Κινήματος για τα Ζώα, γινόμαστε σχεδόν καθημερινά δέκτες παραπόνων και από άλλους πολίτες ότι η Αστυνομία των Ζώων δεν ενημερώνει σχεδόν ποτέ τους πολίτες για την έκβαση των υποθέσεων τους αφήνοντας τους σε αγωνία.

H Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης του Κινήματος για τα Ζώα, κ. Ανθή Μουζούρη, τόνισε πως «ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε να εξεταστεί ξανά η υπόθεση καθώς οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι ο γάτος βρήκε τραγικό θάνατο από ανθρώπινο χέρι και αυτός που προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη, πολύ πιθανό να επιχειρήσει να κάνει κάτι παρόμοιο και στο μέλλον».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top