Έτοιμοι για μάχη - Κοινή ανακοίνωση συντεχνιών - Ανάγκη υιοθέτησης μέτρων για ΑΤΑ

Έτοιμοι για μάχη - Κοινή ανακοίνωση συντεχνιών - Ανάγκη υιοθέτησης μέτρων για ΑΤΑ

Έτοιμο είναι το συνδικαλιστικό κίνημα να δώσει μάχη προς επίτευξη συμφωνίας για την ΑΤΑ, αναφέρει κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου και Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου, οι οποίες πραγματοποίησαν συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τον συντονισμό ενεργειών ενόψει της έναρξης της συζήτησης για τη νέα ρύθμιση απόδοσης της ΑΤΑ.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα και η ετοιμότητα του Συνδικαλιστικού Κινήματος να δώσει ενωμένο τη μάχη με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την ΑΤΑ στο γράμμα και το πνεύμα της μεταβατικής συμφωνίας, που όπως ρητά αναφέρεται, είναι «η απόδοση της ΑΤΑ στη βάση της φιλοσοφίας της».

«Ταυτόχρονα, οι οργανώσεις εξέφρασαν την ανάγκη υιοθέτησης μέτρων έτσι που ο θεσμός της ΑΤΑ να επεκταθεί και να καλύψει το σύνολο των εργαζομένων», υπογραμμίζεται.

«Οι οργανώσεις αναμένουν ότι οι εργοδότες και η κυβέρνηση θα προσέλθουν στον διάλογο σεβόμενοι το περιεχόμενο και τις αρχές της μεταβατικής συμφωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

«Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που θα έχει με τον κ. Κόστα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Τον συνεχάρη, παράλληλα, για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί όλα τα κράτη μέλη.