LIKE ONLINE

Αυτό είναι το πιο ακριβό ακίνητο του κόσμου - Βρίσκεται στη Ρώμη και δεν το αγοράζει κανείς - Πόσα κοστίζει

Αυτό είναι το πιο ακριβό ακίνητο του κόσμου - Βρίσκεται στη Ρώμη και δεν το αγοράζει κανείς - Πόσα κοστίζει

Η περίφημη ρωμαϊκή βίλα Aurora του 16ου αιώνα, με τη μοναδική τοιχογραφία οροφής του κορυφαίου ζωγράφου του μπαρόκ, Καραβάτζιο, βρίσκεται στη Ρώμη και θεωρείται το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο.

Στην καρδιά της πόλης, κοντά στη Βία Βένετο, προστατευμένη από τους ψηλούς τοίχους της περίφραξης, η βίλα είναι ό,τι έχει απομείνει από την εξοχική κατοικία που έχτισε τον 16ο αιώνα ο Καρδινάλιος Φραντσέσκο Μαρία Ντελ Μόντε. Οι Λουντοβίζι, οικογένεια Ιταλών ευγενών που διατηρούσαν στενούς δεσμούς με τον παπισμό, αγόρασαν το ακίνητο από τον Ντελ Μόντε το 1621.

Απίστευτη τιμή για ένα ακριβό ακίνητο

Σήμερα, η Villa Aurora βρίσκεται στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης και ένα δικαστήριο της αποφάσισε ότι πρέπει να πωληθεί σε δημοπρασία. Μόνο που η τιμή που έχει οριστεί για το ακίνητο είναι τόσο υψηλή που κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να την πληρώσει. Βγήκε στη δημοπρασία στα 534 εκατ. δολάρια.

«Πρέπει να είσαι δισεκατομμυριούχος, ούτε καν εκατομμυριούχος για να αποκτήσεις το οικοδόμημα», δήλωσε η πριγκίπισσα Rita Boncompagni-Ludovisi, η σημερινή ένοικος της βίλας. «Χρειάζεται κάποιος με βαθιές τσέπες, που δεν τον νοιάζει αν πρέπει να ξοδέψεις 10 χιλιάδες για μια διαρροή νερού ή κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Η 72χρονη πριγκίπισσα Rita Boncompagni-Ludovisi είναι η τρίτη σύζυγος του πρίγκιπα Nicolo Ludovisi Boncompagni. Πλέον, αυτή και οι τρεις γιοι της από τον πρώτο γάμο του πρίγκιπα έχουν εμπλακεί σε μια δικαστική διαμάχη με επίκεντρο την πολύτιμη Villa Aurora. Καθώς οι πλευρές δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν, αποφασίστηκε η διενέργεια πλειστηριασμού, με τα έσοδα να μοιράζονται μεταξύ τους. Αλλά η δημοπράτηση του ακριβότερου σπιτιού στον κόσμο δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Το έργο που αποδίδεται στον Καραβάτζιο εκτοξεύει την αξία της βίλας, η οποία ωστόσο στεγάζει μεταξύ άλλων και οροφογραφία του ζωγράφου του μπαρόκ Γκουερτσίνο. Ο επίδοξος αγοραστής θα επιβαρυνθεί με 11 εκατομμύρια ευρώ για εργασίες αποκατάστασης -στο παρελθόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπιλ Γκέιτς φέρεται να είχε δείξει ενδιαφέρον για τη βίλα.

Το ακίνητο βγήκε στο σφυρί για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022 για 471 εκατομμύρια ευρώ, αλλά κανείς δεν... πείστηκε να το αγοράσει. «Δεν εκπλήσσομαι που δεν υπήρξαν προσφορές, στην πραγματικότητα θα ήμουν έκπληκτος αν είχε εμφανιστεί αγοραστής. Η τιμή είναι πολύ υψηλή. Ας δούμε τι θα συμβεί τον Απρίλιο, αλλά αμφιβάλλω ότι θα εμφανιστεί κάποιος και τότε -τι θα έκανε κάποιος σαν τον Μπιλ Γκέιτς με τη Villa Aurora, ειδικά με όλα τα επιπλέον έξοδα;», είχε τονίσει ο καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σαπιέντσα στη Ρώμη, Αλεσάντρο Τζούκαρι, ο οποίος έκανε την εκτίμηση της οροφογραφίας.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top