ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχεδόν 91 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων – 30.500 οι δικαιούχοι

Σχεδόν 91 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων – 30.500 οι δικαιούχοι

Ποσό σχεδόν 91 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να δαπανήσει το κράτος το 2023 για στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.

Πιο συγκεκριμένα, στον προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν περιληφθεί πιστώσεις ύψους 90,5 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται να καλύψουν τη δαπάνη παροχής επιδόματος στα νοικοκυριά συνταξιούχων, των οποίων τα εισοδήματα βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας, το οποίο καθορίζεται ετησίως από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Ενίσχυσης των Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα, δικαιούχοι είναι τα νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, τα οποία έχουν τη συνήθη διαμονή τους στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία, με τουλάχιστον ένα συνταξιούχο, ο οποίος λαμβάνει σύνταξη από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή/και κοινωνική σύνταξη, ή/και σύνταξη από επαγγελματικό συνταξιοδοτικό σχέδιο που εφαρμόζεται στην Κύπρο.

Το όριο φτώχειας ανά νοικοκυριό αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και το ύψος του επιδόματος από το συνολικό ετήσιο εισόδημα των μελών του νοικοκυριού.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σήμερα το εισοδηματικό όριο για να καταστεί κάποιος δικαιούχος του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχου έχει οριστεί στις 10.324 ευρώ για μονήρη συνταξιούχο και στις 15.486 ευρώ για ζεύγος συνταξιούχων.

Βάσει, εξάλλου, στοιχείων του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας τα οποία εξασφάλισε το ThemaOnline, ο αριθμός των δικαιούχων επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχου ανέρχεται στα 30.500 άτομα που αφορούν 22.700 νοικοκυριά.

Σημειώνεται πως, στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το 2023, περιλαμβάνονται πιστώσεις ύψους 800 χιλιάδων ευρώ που προορίζονται να καλύψουν τη δαπάνη για το Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων σε ξενοδοχεία ορεινών θερέτρων και του Πύργου Τυλληρίας κατά τη χειμερινή περίοδο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top