ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλλειψη αυγών στα ράφια υπεραγορών - Όριο ανά πελάτη και αυξήσεις τιμών - Τι συμβαίνει

Έλλειψη αυγών στα ράφια υπεραγορών - Όριο ανά πελάτη και αυξήσεις τιμών - Τι συμβαίνει

Έλλειψη αυγών παρατηρείται στις Κυπριακές υπεραγορές το τελευταίο δεκαήμερο, με αρκετές απο τις επιχειρήσεις να έχουν τοποθετήσει ανακοινώσεις για "όρια αγοράς" ανά πελάτη.

Το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρήθηκε έλλειψη αυγών από τα ράφια υπεραγορών στην Κυπριακή αγορά, όπως επίσης και αύξηση της τιμής πώλησης.

Σε επικοινωνία του ThemaOnline με τον εκτελεστικό γραμματέα του Συνδέσμου υπεραγορών Κύπρου ο κ. Ανδρέας Χατζηαδάμου επιβεβαίωσε το γεγονός και εξήγησε ότι οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει έλλειψη αυγών οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως προβλήματα στις εισαγωγές πτηνών.

Συγκεκριμένα ανέφερε "Παρατηρείται μερική έλλειψη λόγω του ότι υπάρχουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, όσον αφορά τις εισαγωγές αυγών. Υπήρξε κάποιο ζήτημα με ασθένειες των πτηνών , πουλερικών σε κάποιες φάρμες σε Ευρωπαϊκές Χώρες" .

Τόνισε ότι η έλλειψη είναι μερική, ότι υπάρχει διαθεσιμότητα αλλά όχι στην ποσότητα που υπήρχε προηγουμένως. "Οι εισαγωγές καλύπτουν τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού στην Κύπρο, καθώς στη χώρα μας δεν υπήρχε η επάρκεια στην παραγωγή για τις ανάγκες ολόκληρου του νησιού".

Επιπρόσθετα το γεγονός ότι υπάρχει καθυστέρηση σε πτήσεις για μεταφορά των πτηνών, με αποτέλεσμα κάποια πτηνά να αποβιώνουν κατά την διάρκεια του ταξιδιού , αποτελεί εξίσου πρόβλημα.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η αύξηση των τιμών των ζωοτροφών με αποτέλεσμα σε κάποιες παραγωγικές μονάδες οι παραγωγοί να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν, μειώνοντας την παραγωγή και αυξάνοντας το κόστος , το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών στα αυγά.

Οι αυξήσεις στις τιμές των αυγών παρουσιάστηκαν επίσης το τελευταίο διάστημα σε ποσοστό περίπου κοντά στο 10%.

"Ο καταναλωτής θα βρει διάφορες τιμές" αναφέρει ο κ.Χατζηαδάμου προτρέποντας τους καταναλωτές να κάνουν μια έρευνα αγοράς προτού προσθέσουν στο καλάθι τους ένα προϊόν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top