ΔΙΕΘΝΗ

Αλεξέι Ναβάλνι: Κάλεσε τους Ρώσους κρατούμενους να αγωνιστούν για να έχουν άνετα έπιπλα

Αλεξέι Ναβάλνι: Κάλεσε τους Ρώσους κρατούμενους να αγωνιστούν για να έχουν άνετα έπιπλα

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην περιοχή Βλαντιμίρ, κάλεσε τους Ρώσους κρατούμενους να αγωνιστούν για να έχουν άνετα έπιπλα τα οποία και δικαιούνται στις μονάδες παραγωγής των φυλακών όπου εργάζονται.

Στο κανάλι Telegram του σωματείου κρατουμένων και εργαζομένων της Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας (FSIN), ProMZona (βιομηχανική ζώνη) το οποίο ίδρυσε ο ίδιος, εμφανίσθηκε ένα φυλλάδιο με οδηγίες για το πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι κρατούμενοι με τις αρχές της φυλακής και να απαιτήσουν την αντικατάσταση των σκαμπό με καρέκλες με πλάτη και ρυθμιζόμενο ύψος.

Στην ανάρτηση που έγινε εξ ονόματος του Ναβάλνι αναφέρεται ότι περίπου 40.000 κρατούμενοι απασχολούνται στη βιομηχανία ραπτικής στις ρωσικές ζώνες. Οι περισσότεροι από αυτούς του κρατούμενους κάθονται στις ραπτομηχανές σε σκαμπό, πράγμα που είναι κουραστικό και ανθυγιεινό, ενώ οι κανόνες ασφαλείας απαιτούν οι μοδίστρες να έχουν καρέκλες με πλάτη και ρύθμιση ύψους.

Ο Ναβάλνι αναφέρει ότι με τη βοήθεια των δικηγόρων του Ιδρύματος Καταπολέμησης τη Διαφθοράς (FBK) είχε ήδη καταφέρει να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας στη φυλακή του και παρότρυνε τους άλλους κρατούμενους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, υποσχόμενος τους νομική βοήθεια.

Ο Ναβάλνι είχε αναφέρει πρόσφατα ότι είχε μπει στην απομόνωση επειδή ίδρυσε συνδικάτο κρατουμένων. Στην απομόνωση βρίσκεται σχεδόν συνεχώς από τον Αύγουστο μήνα και την 1η Νοεμβρίου μπήκε για έβδομη φορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top