ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μπέρδεμα» με τα νηπιαγωγεία: Αλλαγές στο ποσό τελικής επιδότησης σε κάποιους δικαιούχους - Τι ισχύει;

«Μπέρδεμα» με τα νηπιαγωγεία: Αλλαγές στο ποσό τελικής επιδότησης σε κάποιους δικαιούχους - Τι ισχύει;

Νέο «μπέρδεμα» στα νηπιαγωγεία με το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών ηλικίας μέχρι 4ων ετών και συγκεκριμένα με το ύψος μηνιαίας επιδότησης για τον Οκτώβριο.

Αρκετοί πολίτες έλαβαν χθες e-mail με το τελικό ύψος μηνιαίας επιδότησης για τον Οκτώβριο, το οποίο ήταν διαφοροποιημένο σε σύγκριση με αυτό του Σεπτεμβρίου. Κάποιοι γονείς έλαβαν την ηλεκτρονική επιστολή , στην οποία αναφερόταν ποσό με διαφορά έως και μείον 50ευρώ από το ποσό ύψους επιδότησης Σεπτεμβρίου.

Ιδιοκτήτες νηπιαγωγείων και γονείς απευθύνθηκαν στο ThemaOnline για το συγκεκριμένο γεγονός.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Ανώτερο Λειτουργό Διαχείριση Επιδομάτων Πρόνοιας, Φάνο Κουρουφέξη , ο οποίος ξεκαθάρισε και εξήγησε για ποιο λόγο ένα ποσοστό δικαιούχων έλαβε e-mail με διαφορετικό ποσό μηνιαίας επιδότησης για τον Οκτώβριο.

Για αρχή ξεκαθάρισε ότι το ποσό του Οκτωβρίου θα είναι και το επίσημο τελικό ποσό για όλο το επόμενο διάστημα ως ύψος μηνιαίας επιδότησης. 

Επιπρόσθετα εξήγησε , ότι τον Σεπτέμβριο έγινε μια προκαταρκτική εξέταση για να δοθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα επιδόματα. Ενώ για το μήνα Οκτώβριο έγινε ο πιο αυστηρός και τελικός έλεγχος των αιτήσεων για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, ανάλογα κριτηρίων υπολογίζοντας το τελικό ποσό έγκρισης.

Για ακόμα μια φορά τόνισε ότι κύριο ρόλο στην ρύθμιση του επιδόματος έχει το οικογενειακό εισόδημα , η ηλικία και το ωράριο φοίτησης του παιδιού στο νηπιαγωγείο.

Ο πίνακας τον δικαιούχων:


Εν συνεχεία, εξήγησε ότι το μηνιαίο ύψος του επιδόματος ανέρχεται σε 80% του ύψους των μηνιαίων διδάκτρων, με μέγιστο συγκεκριμένο ποσό μηνιαίως για κάθε παιδί , το οποίο αναγραφόταν σε επιστολή που στάλθηκε ταχυδρομικώς σε όλους τους δικαιούχους πριν από λίγους μήνες. Στη συγκεκριμένη επιστολή, αναγραφόταν για κάθε δικαιούχο ξεχωριστά το μέγιστο ποσό έγκρισης, ανάλογα με την ηλικία και το ωράριο φοίτησης του παιδιού.

Οι γονείς μπορούν να ανατρέξουν στην επιστολή που τους είχε σταλθεί προσωπικά μέσω ταχυδρομείου από το Υφυπουργείο για να επιβεβαιώσουν το μέγιστο ποσό που έχει εγκριθεί στην περίπτωση τους, ανάλογα των εισοδηματικών κριτηρίων της οικογένειας.

Πιο κάτω είναι ο γενικός πίνακας με βάση των οποίο καθορίζεται το μέγιστο ποσό /μηνιαίο ύψος του επιδόματος στη βάση κριτηρίων εισοδήματος της οικογένειας , του αριθμού των τέκνων και του ωραρίου φοίτησης του παιδιού.

Σημείωσε ότι το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών είναι ένα καινούργιο "όπλο" βοήθειας στις οικογένειες και τα παιδιά, το οποίο έχει αγκαλιαστεί από γονείς και παρόχους. Εξήγησε ότι είναι λογικό το πρώτο διάστημα να υπάρχουν απορίες και προβληματισμοί, μέχρι να κατανοηθεί ο τρόπος λειτουργίας του.

Τι θα γίνει με το ποσό υπερπληρωμής ύψους επιδότησης Σεπτεμβρίου;

Πρόκειται για ένα γεγονός που θα εξεταστεί, εάν υπήρχαν λάθη στη συμπλήρωση αίτησης στα ωράρια φοίτησης παιδιού απο τους γονείς και υπερπληρωμή από πλευράς Υφυπουργείου όσον αφορά το ποσό επιδότησης Σεπτεμβρίου . Όπως επίσης θα εξετασθεί το πως θα διευθετηθεί στο σύστημα για το μήνα Σεπτέμβριο , τα ποσά που διαφοροποιήθηκαν τον Οκτώβριο μετά από έλεγχο.

Σε κάποιες περιπτώσεις πιθανόν να έχει δοθεί μεγαλύτερο ποσό τον Σεπτέμβριο σε επιδότηση, από αυτό που πραγματικά δικαιούται μια οικογένεια-παιδί/δικαιούχος. Το πραγματικό ποσό έγκρισης για κάθε δικαιούχο είναι αυτό που αναγράφεται στο e-mail για το μήνα Οκτώβριο και έχει περάσει από αυστηρό έλεγχο με τελική έγκριση του ύψους μηνιαίας επιδότησης.

Όπως ανέφερε ο κ.Κουρουφέξης, μια σημαντική προτροπή του Υφυπουργείου προς τους παρόχους, για να αποφευχθούν προβλήματα πληρωμών, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τελικό ποσό επιδότησης για κάθε δικαιούχο ξεχωριστά, ήταν οι γονείς να καταβάλλουν κανονικά τα δίδακτρα για τον πρώτο μήνα έγκρισης. Ενώ τον επόμενο μήνα θα καταβάλλουν στον πάροχο τη διαφορά μεταξύ της επιδότησης που έχει εγκριθεί και της τελικής μηνιαίας χρέωσης.

Οποιαδήποτε υπερπληρωμή από πλευράς γονέα, λόγω του ότι για τον πρώτο μήνα έχει καταβληθεί και επίδομα και τα δίδακτρα, θα διευθετείται είτε μέσω αποκοπών από τους επόμενους μήνες είτε με εφάπαξ καταβολή της διαφοράς από τον πάροχο προς τον γονέα, σύμφωνα με την πολιτική του κάθε βρεφονηπιακού σταθμού / νηπιαγωγείου.

Αυτή η μέθοδος πληρωμής ολόκληρου του ποσού διδάκτρων του πρώτου μήνα από τους γονείς, είχε κυρίως ως στόχο, να μπορούν οι πάροχοι μετά την τελική έγκριση να υπολογίσουν πιο εύκολα το καθαρό ποσό υπερπληρωμής και τον τρόπο με τον οποίο θα "επιστραφεί" η διαφορά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top