ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρίσιμη συνάντηση ΟΚΥπΥ και συντεχνιών για τις συλλογικές συμβάσεις – Έτοιμοι για λήψη μέτρων οι επαγγελματίες υγείας

Κρίσιμη συνάντηση ΟΚΥπΥ και συντεχνιών για τις συλλογικές συμβάσεις – Έτοιμοι για λήψη μέτρων οι επαγγελματίες υγείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11.00 το πρωί συνάντηση μεταξύ των συντεχνιών που εκπροσωπούν όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα της Υγείας και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις συλλογικές συμβάσεις.

Όπως τονίστηκε στο ThemaOnline από συνδικαλιστική πηγή, πρόκειται για μία κρίσιμη και συνάμα πολύ σημαντική συνάντηση, η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τα επόμενα βήματα που θα ληφθούν από την πλευρά των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, είναι ένα ζήτημα που συζητούμε εδώ και ένα χρόνο με τον ΟΚΥπΥ και πρέπει επιτέλους να επιλυθεί και μάλιστα άμεσα».

Πάντως, όπως πληροφορείται το ThemaOnline, πριν μερικές μέρες ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ενημέρωσε τις συντεχνίες για την απόφασή του να διακόψει τις συζητήσεις για το θέμα μέχρι την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των συντεχνιών.

Μάλιστα, σε χθεσινή (2/11) σύσκεψη όλων των συντεχνιών - ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΔΥ κλάδος ιατρών, ΠΑΣΥΔΥ κλάδος νοσηλευτών, ΠΑΣΥΝΟ, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ -, τονίσθηκε η αποφασιστικότητά τους για ολοκλήρωση του θέματος των συλλογικών συμβάσεων το συντομότερο δυνατό, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο λήψης μέτρων αντίδρασης, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν. Εκείνο που για την ώρα φαίνεται να προκρίνεται, είναι η κάθοδος σε προειδοποιητική στάση εργασίας και περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων αναλόγως των αποφάσεων του ΟΚΥπΥ.

«Εάν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, θα προχωρήσουμε σε μέτρα», τόνισε η συνδικαλιστική πηγή.

Σε επικοινωνία του ThemaOnline με τον ΟΚΥπΥ για το θέμα, πηγή του Οργανισμού δεν θέλησε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που θα υπάρξει διάλογος δεν μπορεί να γίνει κάποια τοποθέτηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top