ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο χάρτης με τις κόκκινες περιοχές της Λάρνακας όπου εντοπίστηκαν επικίνδυνα κουνούπια

Ο χάρτης με τις κόκκινες περιοχές της Λάρνακας όπου εντοπίστηκαν επικίνδυνα κουνούπια

Καταγράφηκε από την Υγειονομική Υπηρεσία η διαδικασία για την καταπολέμηση των μολυσματικών κουνουπιών που εντοπίστηκαν σε Λάρνακα και Λεμεσό με τον προϊστάμενος της Υπηρεσίας κ. Ηρόδοτο Ηροδότου να δηλώνει ότι σήμερα άρχισε πιο επίσημα η εκστρατεία.

Πιο συγκεκριμένα η εκστρατεία έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα στην περιοχή της Λάρνακας, δήλωσε ο κ. Ηροδότου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «σήμερα βρισκόμαστε στην περιοχή Τσιακκιλερού όπου θα δούμε ένα από τα συνεργεία μας να αναλαμβάνει δράση, πώς πλησιάζει τα σπίτια, πώς μιλά με το κοινό, πώς πληροφορεί το κοινό, δίνει τα απαραίτητα φυλλάδια για να πληροφορηθεί το κοινό. Ακολούθως γίνεται μια έρευνα στην αυλή του σπιτιού για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν οποιεσδήποτε εστίες εκκόλαψης των κουνουπιών. Τις εστίες αυτές τις δείχνουμε στον κόσμο για να ξέρει τι εννοούμε εστίες και πώς αναπτύσσονται μέσα τα κουνούπια και ακολούθως αυτές οι εστίες καταστρέφονται και πηγαίνουμε στο επόμενο σπίτι.»

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι μέχρι στιγμής στην περιοχή Λάρνακας και Δρομολαξιάς έχουν από πόρτα σε πόρτα επιθεωρηθεί περίπου τρεις χιλιάδες σπίτια βάζοντας παγίδες και εντομοπαγίδες.

«Οριοθετούμε την περιοχή και ακολούθως γίνονται οι πίνακες οι οποίες δίνονται στο κάθε συνεργείο ξεχωριστά με την περιοχή που πρέπει να καλύψει ανά ημέρα. Μαζί τους τα παιδιά έχουν φυλλάδιο όπου σημειώνουν κάθε σπίτι που πήγαν και τι βρήκαν έτσι ώστε να ξέρουμε πού υπάρχει το πιο σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε.  «Όπου υπάρχουν εστίες όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί προνυμφοκτονία, οι λειτουργοί έχουν μαζί τους προνυμφοκτόνα τα οποία είναι βιολογικά για την καταπολέμηση του κουνουπιού στο στάδιο εκείνο», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα ο κ. Ηροδότου είπε ότι: «στο ένα σπίτι που μπήκαμε είδαμε αρκετά μεγάλο αριθμό. Φαίνεται μεγάλωσε πολύ ο πληθυσμός», ενώ συμπλήρωσε τονίζοντας ότι: «με αυτή την εκστρατεία που γίνεται για την καταστροφή των εντόμων εκκόλαψης καταστρέφεται μεγάλος αριθμός κουνουπιών. Όπως είδατε μέσα σε ένα κουβά υπάρχουν τόσες πολλές προνύμφες και νύμφες. Φανταστείτε εάν εκκολάπτονταν αυτά πόσα κουνούπια θα είχαμε στην περιοχή. Άρα είναι πάρα πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται από σπίτι σε σπίτι επειδή ο κόσμος αντιλαμβάνεται και από μόνος του τι πρέπει να κάνει για να βοηθήσει σε αυτή την εκστρατεία καταπολέμησης.

Παράλληλα απάντησε και σε ερώτηση για το αν στη Λάρνακα είναι πιο εύκολη η κατάσταση από ό,τι στη Λεμεσό ο κ. Ηροδότου απάντησε πως: «στη Λάρνακα έχουμε το aedes aegypti το οποίο αναπτύσσεται σε κατοικημένες περιοχές όμως τα αυγά του συγκεκριμένου κάτω από πιο χαμηλές θερμοκρασίες δεν μπορούν να αντέξουν όπως του κουνουπιού που βρίσκεται στην περιοχή της Λεμεσού. Επίσης το κουνούπι που βρίσκεται στην περιοχή της Λεμεσού έχει εγκατασταθεί σε γειτονικά κράτη».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top