ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινίζει το ΥΠΕΣ για τις δηλώσεις Νουρή για το Πουρνάρα: «Έχουν αναπαραχθεί λανθασμένα»

Διευκρινίζει το ΥΠΕΣ για τις δηλώσεις Νουρή για το Πουρνάρα: «Έχουν αναπαραχθεί λανθασμένα»

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Νίκου Νουρή που αφορούν την υγειονομική κατάσταση στο Κέντρο Φιλοξενίας "Πουρνάρα" στην Κοκκινοτριμιθιά.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στην Κρατική Τηλεόραση ανέφερε ότι χίλιοι εκατόν διαμένοντες στη Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών «Πουρνάρα» έχουν εντοπιστεί θετικοί στον ιό του «AIDS», και άλλοι οκτακόσιοι διαγνώστηκαν με φυματίωση. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται ότι: «επειδή δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΡΙΚ για την υγιενομική κατάσταση στο Κέντρο\Πουρνάρα, έχουν αναπαραχθεί λανθασμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να διευκρινίσει ότι ούτε 1100 περιστατικά με AIDS διαβιούν σήμερα στο Κέντρο ούτε 800 ασθενείς με φυματίωση». 

Τονίζεται επίσης ότι: «αυτό που ο Υπουργός υπερτόνισε στη συνέντευξη του ήταν πως «παρά την αύξηση των περιστατικών, είτε σε θετικούς HIV ασθενείς, είτε θετικούς στο τέστ mantoux για τη φυματίωση, όλα τα περιστατικά έχουν ελεγχθεί και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Πρόσθετα ο Υπουργός δήλωσε ότι «το πρώτο μας μέλημα κατά την είσοδο κάποιου μετανάστη στο κέντρο είναι η ιατρική φροντίδα συμπεριλαμβανομένων εμβολιασμών και διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ όσοι χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής την λαμβάνουν».

Αναφορικά με τους αριθμούς που αναφέρθηκαν αυτοί προέκυψαν μέσα από την πληροφόρηση από το Κέντρο και οι οποίοι εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αποτελούν αριθμούς που αφορούν μεγαλύτερη χρονικά περίοδο γι’ αυτό και θα υπάρξει επανέλεγχος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top