Τμήμα Δασών: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών ενόψει της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου

Τμήμα Δασών: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών ενόψει της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου

Τον κίνδυνο έκρηξης και εξάπλωσης δασικής πυρκαγιάς επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σάββατο το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου επιδημητικού θηράματος την Κυριακή.

Όπως αναφέρεται, παρόλο που η βροχόπτωση για το μήνα Οκτώβριο ήταν ικανοποιητική, ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης δασικής πυρκαγιάς δεν έχει εκλείψει. Ως εκ τούτου, το Τμήμα απευθύνει «θερμότατη έκκληση προς τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξορμήσεις τους, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά, δηλαδή να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς καθώς και τη ρίψη αποτσίγαρων και αναμμένων σπίρτων».

Υπενθυμίζεται ότι το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια μέσα ή σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τις παρυφές των κρατικών δασών συνιστά αδίκημα που, σύμφωνα με τον «Περί Δασών Νόμο του 2012», τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι € 50.000 ή και τις δύο ποινές μαζί, ενώ αδίκημα συνιστά επίσης και το άναμμα φωτιάς στις περιοχές της υπαίθρου που, σύμφωνα με τον «Περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988», τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι € 20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί. Το άναμμα φωτιάς επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων του Τμήματος Δασών.

Τέλος, το Τμήμα καλεί όποιον αντιληφθεί καπνό ή φωτιά να τηλεφωνήσει αμέσως στο 1407 ή στο 112.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE