ΔΙΕΘΝΗ

Ρίσι Σούνακ σε Βρετανούς: «Μην περιμένετε να λύσω όλα σας τα προβλήματα»

Ρίσι Σούνακ σε Βρετανούς: «Μην περιμένετε να λύσω όλα σας τα προβλήματα»

Ούτε υποσχέσεις, ούτε δεσμεύσεις, ούτε παχιά λόγια… Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη αφότου ανέλαβε το τιμόνι της χώρας απευθυνόμενος προς τους πολίτες είπε πως «δεν μπορούν να περιμένουν από το κράτος να λύσει όλα τους τα προβλήματα».

Ειλικρινής ο Σούνακ είπε πως προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του λαού και κάνει ότι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Times», ο Σούνακ δήλωσε ότι αναγνωρίζει την ανησυχία των ανθρώπων για την εκτίναξη των αποπληρωμών των στεγαστικών δανείων και δήλωσε ότι θα κάνει «απολύτως ό,τι" μπορεί για να "πιάσει αυτό το πρόβλημα"».

Ξεκαθάρισε όμως ότι υπάρχει ένα όριο στην κυβερνητική παρέμβαση λέγοντας: «Είναι σωστό να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με τους συμβιβασμούς που αντιμετωπίζουμε - όλοι τώρα μιλούν για δανεισμό, όλοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά ο Σούνακ.

Η φορολογική πολιτική και το κοινό ψηφοδέλτιο με τον Μπόρις Τζόνσον

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σούνακ αρνήθηκε να σχολιάσει αν εμμένει στη δέσμευση του μανιφέστου των Τόρις να μην αυξήσει τον φόρο εισοδήματος, τον ΦΠΑ ή την εθνική ασφάλιση. «Δεν πρόκειται να μιλήσω καθόλου για καμία φορολογική πολιτική», ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς αν εξέτασε την πρόταση για κοινό ψηφοδέλτιο με τον Μπόρις Τζόνσον στις τελευταίες εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, ο Σούνακ είπε ότι ήταν «πολύ σαφής με τον Τζόνσον καθώς είχα ισχυρή υποστήριξη από τους συναδέλφους στο κοινοβούλιο και πίστευα ότι ήμουν το καλύτερο πρόσωπο για να κάνω τη δουλειά».

Ο Σουνάκ έγινε ο πρώτος έγχρωμος πρωθυπουργός της Βρετανίας τον περασμένο μήνα, αναλαμβάνοντας την εξουσία κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο ταραχώδεις εποχές της βρετανικής πολιτικής ιστορίας.

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top