Απαντά στο ΥΠΕΣ η Ελεγκτική για τα διαβατήρια - «Μπορούν να ζητηθούν και προφορικά τα στοιχεία»

Απαντά στο ΥΠΕΣ η Ελεγκτική για τα διαβατήρια - «Μπορούν να ζητηθούν και προφορικά τα στοιχεία»

Ο νόμος για παραχώρηση στοιχείων στο Γενικό Ελεγκτή προβλέπει ότι τα στοιχεία μπορούν να ζητηθούν ακόμη και προφορικά, αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η Ελεγκτική Υπηρεσία, απαντώντας σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο λόγος που καθυστέρησε να δοθεί φάκελος πολιτογραφήσεων που ζητήθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, ήταν ότι δεν ζητήθηκε "με την προβλεπόμενη διαδικασία ενδοϋπηρεσιακής αλληλογραφίας, δηλαδή από το Γενικό Ελεγκτή στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου".

Η Ελεγκτική Υπηρεσία απαντά ότι σύμφωνα με τον νόμο για παραχώρηση στοιχείων στον Γενικό Ελεγκτή, προβλέπεται ότι τα στοιχεία μπορούν να ζητηθούν ακόμη και προφορικά. "Τα ζητήσαμε με email προς την λειτουργό στις 11/10. Στις 27/10 στείλαμε email και στον ΓΔ. Συνεπώς η ανακοίνωση του ΥπΕσ είναι ανυπόστατη και απαράδεκτη", αναφέρει στην ανάρτησή της η ΕΥ.

Επιπρόσθετα, αναφορικά με τα στοιχεία που ζήτησε η Ελεγκτική Υπηρεσία από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την κατοχή τουρκοκυπριακών κλήρων από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, η Ελεγκτική Υπηρεσία είπε ότι τα στοιχεία ζητήθηκαν γραπτώς με κατεπείγουσα επιστολή στις 16/9/2022.

"Σχεδόν 2 μήνες μετά το ΥπΕσ δηλώνει ότι αναμένει γνωμάτευση από την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων. Η θέση του ΥπΕσ συνιστά παραβίαση της υποχρέωσης του για άμεση παραχώρηση στοιχείων", σημείωσε σε ξεχωριστή ανάρτηση στο Twitter, η Ελεγκτική Υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Τη θέση ότι η Λευκωσία είναι πανέτοιμη για όλα τα σενάρια, για όλες τις ενδεχόμενες και μη εκπλήξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στα πλαίσια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, στους πέντε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE