ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρτυρία πριν τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου - «Γύρισε και χαμογέλασε» - «Ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή»

Μαρτυρία πριν τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου - «Γύρισε και χαμογέλασε» - «Ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή»

Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου επισκέφθηκε χθες το βράδυ μετά τη Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό Αποστόλου Βαρνάβα ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης, ένας από τους τελευταίους ίσως και ο τελευταίος αξιωματούχος που τον είδε εν ζωή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο Αρχηγός της ΕΦ χαρακτήρισε τη συνάντηση ως «ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή» για τον ίδιο. «Ειλικρινά ένιωσα μεγάλη τιμή. Μέχρι κι εκείνη τη στιγμή είχε πλήρη συναίσθηση του περιβάλλοντος και μάλιστα σε κάποια στιγμή γύρισε και χαμογέλασε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημόκριτος Ζερβάκης σημείωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος σεβότανε, αγαπούσε και υποστήριζε τις ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Το τελευταίο διάστημα τον επισκεπτόμουνα όποτε μπορούσα, αρκετά συχνά. Αντιμετώπιζε την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε με δύναμη ψυχής αλλά κυρίως με βαθιά πίστη», τόνισε.

Μάλιστα αποκάλυψε πως τις τελευταίες μέρες, ο Αρχιεπίσκοπος θυμόταν τα νιάτα του και αναφερόταν σε ιστορίες από την οικογένειά του, τον πατέρα και τον παππού του, που ίσως δεν είχε αναφέρει άλλες φορές.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top