ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Πάφου: «Ασέβεια να μιλάμε για διαδοχή ενώ είναι άταφος ο Αρχιεπίσκοπος»

Μητροπολίτης Πάφου: «Ασέβεια να μιλάμε για διαδοχή ενώ είναι άταφος ο Αρχιεπίσκοπος»

«Ασέβεια», χαρακτήρισε να προβούν σε συζητήσεις για εκλογές καθώς και διαδοχή του Αρχιεπισκοπικού Θώκου, ενώ η σορός του Αρχιεπισκόπου είναι ακόμα άταφη, ο Μητροπολίτης Πάφου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στην Αρχιεπισκοπή.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Πάφου, «πρώτα να πω πως χθες και σήμερα, μιλήσαμε πολύ για την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο οποίος έκρινε την μεγαλοσύνη μέσα σε μια μεγάλη απλότητα και έπρεπε κάποιος να τον αναζητήσει, για ανακαλύψει αυτή τη μεγαλοσύνη. Εμείς που το ζήσαμε, ξέρουμε ότι θα περάσουν πολλοί αιώνες, για να μπορέσει η εκκλησία της Κύπρου να ξεφύγει από τη σκιά του. Ήταν τόσες οι μεταρρύθμισες που έκαμε και οι τομές που επέφερε στη διοίκηση της εκκλησίας, που θα τον θυμάται για πάντα», ανέφερε.

«Δυστυχώς», συνέχισε, «τα ανθρώπινα έχουν ένα τέλος. Οι διευθετήσεις ανακοινώθηκαν χθες, μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Σήμερα άνοιξε βιβλίο συλληπτήριών στο γραφείο του μακαριστού, που έρχονται και υπογράφουν τόσο επίσημοι, όσο και απλό λαός, από την Πέμπτη θα εκτεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα και το Σάββατο στις 12 Νοεμβρίου, στις 12 μ.μ. θα γίνει η κηδεία», σημείωσε.

«Έχει ανακοινωθεί ήδη ότι θα παραστεί στην κηδεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα παραστεί η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση», επισήμανε.

«Δεν μιλήσαμε για εκλογές, γιατί θεωρούμε ότι είναι ασέβεια, ενώ η σορός η μακαριστού είναι ακόμα άταφη, να μιλάμε για τη διαδοχή. Τη Δευτέρα, στις 10:00, συνέρχεται ξανά η σύνοδος για το θέμα των εκλογών. Υπάρχουν κάποιες προθεσμίες που δίνονται από το καταστατικό, αλλά αυτές μπορεί να ξεπεραστούν, εάν υπάρχουν προβλήματα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε», είπε καταλικτηκά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top