ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δίκη Κιτίου: Πυρά κατά πάντων από τον τέως Μητροπολίτη - «Αυτό είναι ψέμα και προστυχιά»

Δίκη Κιτίου: Πυρά κατά πάντων από τον τέως Μητροπολίτη - «Αυτό είναι ψέμα και προστυχιά»

Με τους πάντες τα έβαλε για ακόμα μια φορά ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος κατά τη σημερινή (8/11) αντεξέτασή του από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Άννα Γιάλλουρου, στο πλαίσιο της απολογίας του ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Κλήθηκε σε απολογία για την υπόθεση της άσεμνης επίθεσης κατά ανήλικης που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαπράχθηκε πριν από 41 χρόνια στο γραφείο του, στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. Ο 84χρονος πρώην ανώτερος ιεράρχης αρνείται ενοχή στην κατηγορία.

Σε κάποιες στιγμές της διαδικασίας αντεξέτασης, ο τέως Κιτίου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ψυχραιμία του, αφού τα ’βαλε με την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, την παραπονούμενη, τους μάρτυρες κατηγορίας, την Αστυνομία, ακόμα και… με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη δίκη.

Σε κάποιο σημείο επιτέθηκε λεκτικά κατά της Άννας Γιάλλουρου, την οποία κατηγόρησε για ασέβεια, επειδή τον προσφωνούσε με το πολιτικό του όνομα, Μαχαιριώτης. «Καταφέρεται προς εμένα αναιδέστατα και θεωρεί πως καθαιρέθηκα γι’ αυτό με λέει Μαχαιριώτη.

«Έλεος», είπε ο κατηγορούμενος. Πάντως, η δικαστής Εύη Ευθυμίου τού υπέδειξε ότι στο κατηγορητήριο της υπόθεσης αναγράφεται με το πολιτικό του όνομα και ότι η αναφορά σε αυτό δεν είναι ένδειξη ασέβειας.

Όταν, δε, τού υποβλήθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή ότι χρησιμοποιούσε το επίδομα για τα ορφανά ως δόλωμα για να τον επισκέπτεται η 16χρονη, τότε, παραπονούμενη στο γραφείο του, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου απάντησε με οργισμένο ύφος: «Υποβάλλεται σ’ ένα αρχιερέα μία πρόστυχη ερώτηση. Σας το απαγορεύω. Να μου μιλάτε ως αρχιερέας»...

Σε άλλο σημείο της αντεξέτασης, όταν η κ. Γιάλλουρου προσπάθησε να υποβάλει ερώτηση λέγοντάς του «κύριε», ο κατηγορούμενος ζήτησε έντονα από το δικαστήριο να τον «προστατεύσει», επειδή, όπως υποστήριξε, η κατήγορος τον διαπόμπευε.

Ο τέως Κιτίου υποστήριξε, επίσης, ότι για την υπόθεση αυτή έχουν ψευδορκήσει στο δικαστήριο η παραπονούμενη, η μητέρα της, η αδελφή της και ο γιατρός που την εξέτασε. Επανέλαβε, ότι η παραπονούμενη ουδέποτε τον επισκέφθηκε στο γραφείο του. Περαιτέρω, κατηγόρησε την Αστυνομία, κάνοντας λόγο για ελλειπή έρευνα.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κατηγορούμενου όταν ρωτήθηκε εάν ταξίδεψε στην Ελβετία κι εάν όντως έδειξε στην παραπονούμενη φωτογραφίες που φαινόταν ο ίδιος με άλλες κοπέλες μέσα σε τελεφερίκ. «Αυτό είναι ψέμα και προστυχιά», απάντησε.

Παραδέχθηκε, πάντως, πως όταν πήγαινε στην Ελβετία έβγαζε τα ράσα, εξηγώντας πως εκεί όλοι οι κληρικοί κυκλοφορούν με κουστούμι. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Νοεμβρίου με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αναχώρησε χθες βράδυ για την Γάζα το πλοίο Jennifer

Το πλοίο Jennifer αναχώρησε χθες βράδυ από το λιμάνι της Λάρνακας για την Γάζα, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διευκρινίζοντας ότι μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top