Αναστασιάδης - Νετανιάχου: Συζήτησαν για ηλεκτρική διασύνδεση, φυσικό αέριο και Κυπριακό

Αναστασιάδης - Νετανιάχου: Συζήτησαν για ηλεκτρική διασύνδεση, φυσικό αέριο και Κυπριακό

Θέματα που άπτονται της Ενέργειας, όπως ο Eurasia interconnector και η σημαντική εξέλιξη με τη χρηματοδότηση του έργου από ΕΕ συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Βενιαμίν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ.

Το ποσό της χρηματοδότησης αφορά το πιο μεγάλο κονδύλι που δόθηκε ποτέ από την ΕΕ για παρόμοιου είδους έργο και κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του σκέλους της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα του διακανονισμού μεταξύ των δυο χωρών για το κοίτασμα ishai Αφροδίτη για το οποίο ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Νετανιάχου αναφορικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με τον τελευταίο να συμφωνεί όσον αφορά τη σημασία να υπάρξει εξέλιξη το συντομότερο δυνατόν.

Εξετάστηκαν επίσης οι πιθανές συνέργειες σε σχέση με τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Κύπρο από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και την εξαγωγή τους προς διάφορες χώρες της ΕΕ, καθώς και θέματα που αφορούν την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Νετανιάχου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις τουρκικές προκλήσεις με τον κ Νετανιάχου να μεταφέρει τη στήριξη του στις προσπάθεια που καταβάλλει η πλευρά μας για επανέναρξη του διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

Στις 8 Μαϊου, στις 16.00, θα πραγματοποιηθει η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE