Πάπας Φραγκίσκος για Αρχιεπίσκοπο: «Θυμάμαι με ευγνωμοσύνη τις αδελφικές μας συναντήσεις»

Πάπας Φραγκίσκος για Αρχιεπίσκοπο: «Θυμάμαι με ευγνωμοσύνη τις αδελφικές μας συναντήσεις»

Τα συλλυπητήρια του στον κυπριακό λαό για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, έστειλε σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Όπως ανέφερε, «Θυμάμαι με ευγνωμοσύνη τις αδελφικές συναντήσεις που μοιραστήκαμε στην Κύπρο κατά την περσινή μου επίσκεψη».

Ακολουθούν αυτούσιες οι δηλώσεις του για τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’:

«Η σκέψη μου είναι στον κυπριακό λαό, που βρίσκεται σε εθνικό πένθος για τον θάνατο του Μακαριότατου Χρυσοστόμου Β'.

Ήταν ένας πνευματικός ποιμένας με μεγάλη προνοητικότητα, άνθρωπος του διαλόγου και λάτρης της ειρήνης, που αγωνιζόταν συνεχώς για την ειρηνική συμφιλίωση μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων της χώρας.

Θυμάμαι με ευγνωμοσύνη τις αδελφικές συναντήσεις που μοιραστήκαμε στην Κύπρο κατά την περσινή μου επίσκεψη.

Προσευχόμαστε να βρει η ψυχή του αιώνια γαλήνη και ανάπαυση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απόπειρα φόνου: Διερευνάται αν προηγήθηκε καυγάς των δύο γειτόνων - Σε κρίσιμη κατάσταση ο 41χρονος

Απόπειρα φόνου: Διερευνάται αν προηγήθηκε καυγάς των δύο γειτόνων - Σε κρίσιμη κατάσταση ο 41χρονος

Σε συνοριακές διαφορές φέρεται να οφείλεται η απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Αμαργέτη της επαρχίας Πάφου με θύμα 41χρονο και φερόμενο δράστη 55χρονο, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

BEST OF TOTHEMAONLINE