ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έμπλεξε 33χρονος – Έκλεβε υποσταθμούς της ΑΗΚ

Έμπλεξε 33χρονος – Έκλεβε υποσταθμούς της ΑΗΚ

Στη σύλληψη 33χρονου κατοίκου Λάρνακας, προχώρησε χθες (10/11) η Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από υποσταθμούς της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σώματος, η Αστυνομία διερευνά συνολικά εφτά καταγγελίες για διαρρήξεις και κλοπές σε υποσταθμούς της ΑΗΚ, που διαπράχθηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου 2022, στην επαρχία Λάρνακας. Βάσει των καταγγελιών, από τους υποσταθμούς κλάπηκαν συνολικά 159 ασφαλειοφορείς, εννιά κλειδωνιές και τέσσερις μπαταρίες.

Χθες νωρίς το απόγευμα, προστίθεται στην ανακοίνωση, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι οδηγός συγκεκριμένου οχήματος, θεάθηκε να κλέβει σύρματα από υποσταθμό της ΑΗΚ, σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας. Λίγη ώρα αργότερα, σημειώνεται, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν στον δρόμο Κιτίου – Δρομολαξιάς το εν λόγω όχημα, το οποίο ανακόπηκε για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε, οδηγός του οχήματος ήταν 33χρονος κάτοικος Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια έρευνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που διενεργήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια έξι ασφαλειοφορείς, αριθμός χαλκοσωλήνων, μεγάλος αριθμός κομμένων κλειδαριών και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Πάντως, ο 33χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν στην κατοχή του τα πιο πάνω υλικά, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα και να τεθεί υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου διερευνά την υπόθεση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top