ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βροχή τα εξώδικα από τις κάμερες – Σχεδόν 125.000 οι παραβιάσεις – Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν μέχρι σήμερα και τι αδικήματα αφορούσαν

Βροχή τα εξώδικα από τις κάμερες – Σχεδόν 125.000 οι παραβιάσεις – Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν μέχρι σήμερα και τι αδικήματα αφορούσαν

Δεκάδες χιλιάδες παραβιάσεις κατέγραψαν μέχρι σήμερα οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία ανά το παγκύπριο, με πέραν των 65.000 εξωδίκων προστίμων να έχουν ήδη σταλεί στους παραβάτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στο ThemaOnline ο Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρης Ευριπίδου, από τη λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης και μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2022 έχουν καταγραφεί 125.000, περίπου, περιστατικά και από αυτά έχουν ταχυδρομηθεί γύρω στις 82.000.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Ευριπίδου, οι 82.000 καταγγελίες που έχουν ταχυδρομηθεί, δεν αφορούν αποκλειστικά εξώδικα, αλλά και επιστολές προς εταιρείες που αφορούν το ξεκαθάρισμα ποιος οδηγούσε ένα όχημα το οποίο ανήκει στην εταιρεία και καταγράφηκε να παρανομεί, ούτως ώστε στη συνέχεια να σταλεί το εξώδικο πρόστιμο στο άτομο που παρανομούσε.

Βάσει των στοιχείων, πάντως, της αναθέτουσας εταιρείας για τη διαχείριση των καμερών φωτοεπισήμανσης, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρόυ 2022 έχουν εντοπιστεί 65.376 αδικήματα για τα οποία έχει εκδοθεί εξώδικο πρόστιμο και έχει σταλεί στους παραβάτες με επιστολή.

Από αυτά, ο μεγαλύτερος όγκος των καταγγελιών αφορά στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, ενώ εξίσου σημαντικό είναι πως ένας μεγάλος αριθμός οδηγών πέρασε με κόκκινο, ενώ γνώριζε ότι στα φώτα τροχαίας υπήρχαν κάμερες.

Ειδικότερα, τα 65.376 αδικήματα αφορούσαν:
Υπέρβαση του ορίου ταχύτητας: 50.135
Παράβαση της άσπρης γραμμής: 10.947
Παράβαση του κόκκινου σηματοδότη: 3.687
Χρήση κινητού τηλεφώνου: 375
Χωρίς ζώνη ασφαλείας: 162
Χρήση άλλου αντικειμένου: 63
Χωρίς κράνος: 7

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες παραβιάσεις που καταγράφηκαν, ο κ. Ευριπίδου ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ότι, αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εντοπισμού της διεύθυνσης των προσώπων που παρανόμησαν, προκειμένου να ετοιμαστούν οι σχετικές επιστολές και να σταλούν τα εξώδικα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top