ΚΥΠΡΟΣ

Ο πλήρης οδηγός για την εργασία από το σπίτι και πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα

Ο πλήρης οδηγός για την εργασία από το σπίτι και πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα

Η εργασία από το σπίτι είναι κάτι που αυξάνεται εδώ και πολλά χρόνια. Η ζήτηση για γραφεία μειώνεται και οι εταιρείες αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το κόστος. Η εργασία από το σπίτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το κόστος, αλλά προσφέρει επίσης πολλά άλλα οφέλη.

Η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη εάν γίνεται σωστά. Βοηθά τους ανθρώπους να εξοικονομήσουν χρόνο χωρίς να μετακινούνται μεταξύ εργασίας και σπιτιού. Προσφέρει μεγάλη ευελιξία γιατί μπορείτε να εργαστείτε οποιαδήποτε στιγμή οπουδήποτε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εργαστείτε με τους δικούς σας όρους, οι οποίοι μπορεί να είναι καλύτεροι ανάλογα με το τι χρειάζεστε ή θέλετε εκείνη τη στιγμή.

Ενώ εργάζεστε από το σπίτι, είναι σημαντικό να έχετε καλή ηχομόνωση για να μην ενοχλείτε τους συναδέλφους ή τα μέλη της οικογένειάς σας σε άλλο δωμάτιο όταν εργάζεστε σε εργασία ή έργο ή όταν απλά παρακολουθείτε τηλεόραση μαζί τους.

Τι είναι ένας χώρος εργασίας και πώς διαφέρει από ένα γραφείο στο σπίτι;

Ένας χώρος εργασίας είναι μια φυσική ή εικονική τοποθεσία όπου οι εργαζόμενοι εκτελούν την εργασία τους. Οι χώροι εργασίας μπορεί να διαφέρουν από τα γραφεία στο σπίτι με τους ακόλουθους τρόπους:

- Οι χώροι εργασίας έχουν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που δεν είναι φίλοι και οικογένεια

- Οι χώροι εργασίας έχουν έναν εργοδότη που έχει έννομο συμφέρον για εσάς και τη δουλειά σας, ενώ στο σπίτι είστε ουσιαστικά το αφεντικό του εαυτού σας

- Στο χώρο εργασίας, θα εργάζεστε για ώρες αντί για λεπτά κάθε φορά

- Οι χώροι εργασίας έχουν ομοιόμορφους ενδυματολογικούς κώδικες που πρέπει να ακολουθείτε

Είστε έτοιμοι να εργαστείτε από απόσταση;

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της εξ αποστάσεως εργασίας είναι ότι μπορείτε να εστιάσετε στη δουλειά σας χωρίς κανέναν περισπασμό. Όταν εργάζεστε στο σπίτι, δεν μπορείτε να διακόπτεστε από άτομα που μπαίνουν και βγαίνουν από το γραφείο σας.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα στην εργασία από απόσταση, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης κοινωνικής αλληλεπίδρασης με συναδέλφους. Ίσως να μην μπορείτε να βγείτε για μεσημεριανό γεύμα ή να πιείτε καφέ μαζί κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Ως απομακρυσμένος εργαζόμενος, είναι σημαντικό να έχετε εγκαταστήσει έναν χώρο γραφείου όπου θα νιώθετε άνετα να κάνετε τη δουλειά σας. Θα πρέπει να έχει όλα όσα χρειάζεστε ακριβώς στα χέρια σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται περισπασμούς όταν έρθει η ώρα της εργασίας.

Κάθε εργοδότης αναζητά τον τέλειο υποψήφιο. Αυτός που θα είναι αξιόπιστος, θα εργάζεται εξ αποστάσεως και θα είναι πρόθυμος να μετεγκατασταθεί. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η εύρεση ενός τέτοιου ατόμου είναι αρκετά δύσκολη και αν είστε ένας από αυτούς τους διευθυντές προσλήψεων το γνωρίζετε πολύ καλά.

Η εξ αποστάσεως εργασία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια με πολλούς εργαζόμενους να προτιμούν να εργάζονται από το σπίτι και όχι σε περιβάλλον γραφείου. Μερικοί άνθρωποι είναι ακόμη πρόθυμοι να μετακομίσουν στο εξωτερικό για έναν εργοδότη που προσφέρει θέσεις εργασίας από απόσταση.

Τα οφέλη της εξ αποστάσεως εργασίας είναι πολυάριθμα: μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, να βελτιώσετε την υγεία σας και να μειώσετε τα επίπεδα άγχους και επιτρέπει επίσης στους υπαλλήλους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον ελεύθερο χρόνο τους, καθώς δεν χρειάζεται να ταξιδεύουν τόσο πολύ όσο όσοι ζουν σε μια μεγάλη πόλη.

Γιατί η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι ο νέος κανόνας στο μέλλον

Με την έλευση του διαδικτύου και την ψηφιοποίηση, είναι πλέον δυνατή η εργασία από το σπίτι και η ολοκλήρωση εργασιών από απόσταση με το πάτημα ενός κουμπιού.

Προβλέπεται ότι στο μέλλον, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα υποχρεούνται να μετακινούνται στα γραφεία τους. Αντίθετα, θα εργάζονται από το σπίτι ή όπου θέλουν, αρκεί να έχουν σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Οι απομακρυσμένοι υπάλληλοι θα φέρουν επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών στο μέλλον

Οι απομακρυσμένοι υπάλληλοι δεν αφορούν μόνο την ισορροπία εργασίας-ζωής. Αφορούν επίσης τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας στο χώρο εργασίας. Η εργασία μπορεί να γίνει από απόσταση, αλλά σε αυτόν τον γρήγορο κόσμο, η ομαδική εργασία είναι απαραίτητη για να γίνουν τα πράγματα εγκαίρως.

Μια πρόσφατη μελέτη της Gallup αναφέρει ότι οι απομακρυσμένοι υπάλληλοι είναι πιο δεσμευμένοι από τους ομολόγους τους στο γραφείο. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι ήταν λιγότερο πιθανό να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους για άλλους λόγους εκτός από τη συνταξιοδότηση.

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τους απομακρυσμένους υπαλλήλους ως υποκατάστατο ανθρώπινου εργατικού δυναμικού ή ατόμων που αναζητούν εργασία. Οι απομακρυσμένοι υπάλληλοι παρέχουν απλώς βοήθεια στο χώρο εργασίας μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα και είναι απαλλαγμένοι από τον χρόνο μετακίνησης.

Οι εργοδότες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους εργαζόμενους όταν τους χρειάζονται εξ αποστάσεως για συγκεκριμένες εργασίες ή έργα χωρίς να χρειάζεται να προσλάβουν μέλη προσωπικού πλήρους απασχόλησης που καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στην εταιρεία.

Πώς να κάνετε το γραφείο του σπιτιού σας πιο παραγωγικό και εξοπλισμένο με τεχνολογικά εργαλεία

Η κατοχή γραφείου στο σπίτι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσετε την παραγωγικότητα. Έτσι, εάν σκέφτεστε να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση, είναι καλύτερο να έχετε έναν συγκεκριμένο χώρο για να εργαστείτε.

Το πρώτο βήμα για να κάνετε το γραφείο του σπιτιού σας παραγωγικό είναι να επιλέξετε τη σωστή διάταξη για το δωμάτιό σας. Εάν υπάρχουν καμπίνες ή γραφεία που είναι διαθέσιμα σε οποιοδήποτε δωμάτιο ή κτίριο, τότε θα ήταν έξυπνο να δανειστείτε ένα από αυτά. Μπορείτε να αποφασίσετε που θέλετε να τοποθετήσετε τον υπολογιστή και τον εκτυπωτή σας και ποια άλλα έπιπλα θέλετε στο δωμάτιο.

Αφού επιτύχετε τη διάταξη, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός φωτισμός στο δωμάτιο, ώστε να μην είναι πολύ σκοτεινό όταν αναλαμβάνετε εργασίες όπως η ανάγνωση εγγράφων, ο έλεγχος μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ. Θα ήταν επίσης χρήσιμο εάν υπήρχε ένα μέρος όπου μπορείτε να φορτίσετε όλες σας τις συσκευές επίσης όπως κινητό tablet κτλ.

Πώς αλλάζει η εργασία από το σπίτι τον τρόπο που δουλεύουμε και τι σημαίνει αυτό για την αγορά εργασίας;

Η εργασία από το σπίτι γίνεται ο κανόνας για πολλές εταιρείες. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι η Google, η Yahoo, η Hewlett-Packard, η IBM και η Xerox.

Αυτός ο νέος τρόπος εργασίας άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους και το πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Για παράδειγμα, η απόφαση της Yahoo να αρχίσει να προσφέρει στους υπαλλήλους της την επιλογή να δουλεύουν από το σπίτι της συναντήθηκε τόσο με επαίνους όσο και με κριτική.

Μερικοί είπαν ότι θα καταστρέψει την συλλογικότητα επειδή οι συνάδελφοι δεν θα αλληλεπιδρούσαν ποτέ ο ένας με τον άλλον. άλλοι είπαν ότι θα εξοικονομήσει χρήματα εξαλείφοντας τα έξοδα μετακίνησης.

Σε έναν κόσμο όπου ο μέσος υπάλληλος γραφείου ξοδεύει 2 ώρες την ημέρα μετακινούμενος, η πιθανότητα να αλλάξει αυτό είναι μεγάλη. Η επανάσταση από το σπίτι συνεχίζεται εδώ και λίγο καιρό, αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να δούμε πραγματικά τις θετικές επιπτώσεις της. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω πώς η εργασία από το σπίτι αλλάζει τον τρόπο που δουλεύουμε και τι σημαίνει για συνεργατικούς χώρους.

Εσείς τι προτιμάτε την εξ’ αποστάσεως εργασία ή την δια ζώσης;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top