ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Yπουργός εξωτερικών» ψευδοκράτους: Χαρακτήρισε την πράσινη γραμμή ως «υποτιθέμενο σύνορο στη Λευκωσία που χωρίζει δυο κράτη»

«Yπουργός εξωτερικών» ψευδοκράτους: Χαρακτήρισε την πράσινη γραμμή ως «υποτιθέμενο σύνορο στη Λευκωσία που χωρίζει δυο κράτη»

Τον ισχυρισμό ότι στη Λευκωσία υφίσταται «σύνορο» που χωρίζει δύο ξεχωριστά «κράτη» και «δύο ξεχωριστές πρωτεύουσες», προβάλλει ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο οποίος με νέα δήλωση του αντέδρασε σε προηγούμενη ανάρτηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», ο «υπεξ» σε σχετική τοποθέτηση του είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος ότι «καθώς πλησιάζει η 39η επέτειος από την ίδρυση του κράτους μας, έχει ιδιαίτερη σημασία να πούμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε συνεννόηση με την Τουρκική Δημοκρατία για να διασφαλίσουμε την επιτυχία της νέας μας πολιτικής (των δυο κρατών)».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Ελλάδα και η νότια Κύπρος, όπως αναφέρθηκε στην Κυβένρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, «έχουν συνηθίσει να παραβιάζουν τις συμβατικές τους ευθύνες και υποχρεώσεις με κακόβουλη πρόθεση και πολιτική παραπλάνησης». Σύμφωνα με τον ίδιο ψευδοκράτος και Τουρκία, από την άλλη πλευρά, «προσπαθούν να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά τους και να βρουν διπλωματικές λύσεις στα προβλήματα».

Στη συνέχεια της τοποθέτησης, ο κ. Ερτουγρούλογλου υποστήριξε επίσης ότι «η δήλωση του κ. Δένδια για την επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου ότι "το τελευταίο τείχος σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα είναι το τείχος της Λευκωσίας" είναι παραπλανητική και αποκομμένη από την πραγματικότητα».

«Στη Γερμανία υπήρχε ένα τείχος που χώριζε το γερμανικό έθνος. Στη Λευκωσία υπήρξε αρχικά μια γραμμή που προστατεύει τον τουρκοκυπριακό λαό, και σήμερα ένα σύνορο που χωρίζει δύο ξεχωριστά κράτη και δύο ξεχωριστές πρωτεύουσες», ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «μια λύση που θα βρεθεί στην Κύπρο θα αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των δύο ξεχωριστών κρατών με διαφορετικές πρωτεύουσες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top