Συναγερμός στις Βρυξέλλες - Νεκρός αστυνομικός έπειτα από επίθεση με μαχαίρι

Συναγερμός στις Βρυξέλλες - Νεκρός αστυνομικός έπειτα από επίθεση με μαχαίρι

Συναγερμός σήμανε στις Βρυξέλλες, μετά από επίθεση με μαχαίρι κατά αστυνομικών, κατά την οποία ένας εξ αυτών άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται την ομοσπονδιακή εισαγγελία, δύο αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Brussels North την Πέμπτη.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης δέχθηκε πυρά.

«Μια από τις περιπολίες μας δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι», είπε η αστυνομία. «Οι δύο αστυνομικοί κάλεσαν τότε ενισχύσεις. Ένας αξιωματικός μιας άλλης περιπόλου χρησιμοποίησε το πυροβόλο όπλο του για να εξουδετερώσει τον δράστη».

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φέρεται να φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ». Η εφημερίδα Le Soir ανέφερε ότι ο νεκρός αστυνομικός μαχαιρώθηκε στο λαιμό και πέθανε στο νοσοκομείο.

Δικαστικός αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη δήλωσε ότι υπάρχει «υποψία τρομοκρατικής επίθεσης».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ThemaPoll - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ανατροπές, πολυκερματισμός και ισχυρό μήνυμα συμμετοχής

ThemaPoll - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ανατροπές, πολυκερματισμός και ισχυρό μήνυμα συμμετοχής

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, αυξημένης κοινωνικής δυσπιστίας αλλά και διαρκών ανακατατάξεων στο κομματικό σκηνικό, το ThemaOnline παρουσιάζει το ThemaPoll, καταγράφοντας τάσεις, πολιτικές ισορροπίες και τη δυναμική που διαμορφώνεται ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE