ΔΙΕΘΝΗ

Στέψη βασιλιά Κάρολου: Αλλάζουν τα σχέδια - Η λαϊκή απογοήτευση που τον πίεσε να αλλάξει γνώμη

Στέψη βασιλιά Κάρολου: Αλλάζουν τα σχέδια - Η λαϊκή απογοήτευση που τον πίεσε να αλλάξει γνώμη

Ο αρχικός στόχος του βασιλιά Κάρολου ήταν η στέψη του να μην θυμίζει τις στέψεις μοναρχών του παρελθόντος, καθώς ο νέος μονάρχης θέλησε αρχικά να μειώσει δραστικά τη φιέστα και το κόστος που συνεπάγεται μια τέτοια εκδήλωση.

Ο ίδιος είχε αποφασίσει να κόψει τις περιττές σπατάλες και να περιορίσει το κόστος της εκδήλωσης για να μην σκανδαλίζεται ο κόσμος από την επίδειξη χλιδής, αν και η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις στην Αγγλία. Τελικά, μετά από λαϊκή απαίτηση η στέψη του βασιλιά γίνεται τριήμερη αργία για τους βρετανούς.

Τι θα γίνει στην στέψη του βασιλιά

Η στέψη του βασιλιά έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου με τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου να ανυπομονούν για ακόμα μια royal γιορτή.
Αρχικά, να τονίσουμε ότι λόγω του ότι η στέψη θα γίνει Σάββατο, ήταν θολό το αν θα υπήρχε κάποια αργία στην χώρα για να μπορέσουν όσοι θέλουν να γιορτάσουν την στέψη του βασιλιά.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αποφάσισε να προσθέσει μια αργία και θα υπάρξει νέο τριήμερο για όσους θέλουν να γιορτάσουν τη στέψη.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι η Δευτέρα 8 Μαΐου γίνεται αργία και θα είναι αφιερωμένη σε όλες τις οικογένειες και τις κοινότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο για να γιορτάσουν το σημαντικό αυτό γεγονός.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε:

"Η στέψη ενός νέου μονάρχη είναι μια μοναδική στιγμή για τη χώρα μας. Σε αναγνώριση αυτής της ιστορικής περίστασης, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω μια πρόσθετη αργία για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο".
Αν και ο βασιλιάς Κάρολος ήθελε η στέψη του να είναι ένα απλό γεγονός φαίνεται πως τελικά θα είναι μια τριήμερη γιορτή με επιπλέον αργία, μετά από λαϊκή απαίτηση.

Οι περικοπές του βασιλιά Κάρολου

Οι βασιλικοί παρατηρητές ήλπιζαν σε μια μέρα που θα συναγωνιζόταν σε λάμψη τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ το 1953, την οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο.

Αλλά ο βασιλιάς Κάρολος λέγεται ότι προτιμά μια πιο σύντομη τελετή για να αντικατοπτρίζει την επιθυμία του για μια περιορισμένη, σύγχρονη μοναρχία, διατηρώντας παράλληλα ένα μέρος της μεγαλοπρέπειας.

Τα σχέδια για τη στέψη περιλαμβάνουν δραστικές περικοπές στη διάρκεια της τελετής, από περισσότερες από τρεις ώρες, σε λίγο περισσότερο από μία ώρα.

Η στέψη του βασιλιά Κάρολου θα γίνει στο Αββαείο του Γουέστμινστερ σε έξι βασικά στάδια: την αναγνώριση, τον όρκο, το χρίσμα, την απονομή, την ενθρόνιση και την τιμή. Στο επίκεντρο της στέψης βρίσκεται το χρίσμα με άγιο λάδι.

Κατά τη διάρκεια της βασικής εκδήλωσης, ο βασιλιάς Κάρολος θα αφαιρέσει την κατακόκκινη κάπα του και θα καθίσει στο θρόνο του βασιλιά Εδουάρδου, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1300 και χρησιμοποιείται από κάθε μονάρχη από το 1626.

Η λίστα των προσκεκλημένων θα μειωθεί δραστικά, ενώ οι τελετουργικές εμφανίσεις είναι επίσης πιθανό να παραληφθούν για οικονομία.

Πηγή: thetoc.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top