ΠτΔ: Συνάντηση με τον βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ – «Στόχος η επανέναρξη της διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού»

ΠτΔ: Συνάντηση με τον βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ – «Στόχος η επανέναρξη της διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού»

Με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, στο Τμήμα Πολιτικών και Ειρηνευτικών Υποθέσεων, Μιροσλάβ Γιέτζια, θα συναντηθεί την ερχόμενη Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επαναλάβει στον αξιωματούχο του ΟΗΕ «την ετοιμότητα και τη βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη της διαδικασίας συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών».

«Σταθερή θέση της πλευράς μας  παραμένει η συνέχιση των προσπαθειών, με στόχο την επανέναρξη της διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γέτζια, κατόπιν εντολών του ΓΓ του ΟΗΕ, ανέλαβε να εξετάσει το ενδεχόμενο της δημιουργίας κλίματος που θα επιτρέψει την επανέναρξη συνομιλιών για λύση του Κυπριακού. Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ είχε βρεθεί στη Κύπρο τον περασμένο Ιούλιο και είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Αναμένεται ότι κατά την επίσκεψη του, ο κ. Γιέτζια θα συναντηθεί και τώρα με τον κ. Τατάρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE