Προειδοποιεί η ΑΗΚ - Έξαρση στις κλοπές πορτών αλουμινίου

Προειδοποιεί η ΑΗΚ -  Έξαρση στις κλοπές πορτών αλουμινίου

Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ενημερώνει το κοινό καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση περιστατικών κλοπών από τους Υποσταθμούς Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΑΗΚ. 

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι οι κλοπές αφορούν στις πόρτες/εισόδους των Υποσταθμών Διανομής που είναι τοποθετημένοι κατά χιλιάδες σε όλη την Κύπρο και εξυπηρετούν ως επί το πλείστον τις ανάγκες σε ηλεκτρικό φορτίο των γειτνιαζόντων περιοχών στις οποίες βρίσκονται.

Οι Υποσταθμοί αυτοί έχουν τη μορφή μικρού δωματίου και περιλαμβάνουν εξοπλισμό υπό τάση, όπως καλώδια, μετασχηματιστές, διακόπτες, ασφάλειες, κα.

Η ΑΗΚ επισημαίνει ότι η είσοδος στους Υποσταθμούς Διανομής είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για μη εξουσιοδοτημένα και κατάλληλα εκπαιδευμένα άτομα, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. 

Σύμφωνα με τη διαδικασία του Οργανισμού, σε όποια είσοδο Υποσταθμού σημειώνεται κλοπή πόρτας, αυτή αντικαθίσταται με νέα σιδερένια πόρτα.  Παράλληλα, ο Οργανισμός σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση μελετά και εξετάζει  επιπρόσθετα μέτρα για την αποτροπή των κλοπών αυτών. 

Η ΑΗΚ ενημερώνει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και σε καμία περίπτωση να μην εισέρχεται στο εσωτερικό των Υποσταθμών Διανομής.

Σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή απουσία πόρτας Υποσταθμού Διανομής, παρακαλείστε να επικοινωνείτε με την ΑΗΚ στο τηλέφωνο 1800 ή στο τηλέφωνο 99245122 (αποκλειστικά για κλοπές πορτών Υποσταθμών Διανομής).

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στο θέμα που αφορά τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, καθώς και στα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση στην περιοχή, αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE