ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρπασίας Χριστοφόρος: Στη διάθεση του ποιμνίου της Εκκλησίας για τη διαδοχή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου

Καρπασίας Χριστοφόρος: Στη διάθεση του ποιμνίου της Εκκλησίας για τη διαδοχή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου

Ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος ανακοίνωσε ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του ποιμνίου της Εκκλησίας, για την επερχόμενη διαδοχή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Καρπασίας Χριστοφόρος το πράττει αυτό όχι ως ο πιο άξιος για τη διακονία αυτή,  αλλά ως ένας Αρχιερέας, ο οποίος μέσα από το συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας και με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα των θέσεων, θα πορευθεί με αγάπη και ειρήνη, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, προς ωφέλεια της Εκκλησίας και του Τόπου μας και προς δόξαν Θεού.

«Η διαδοχή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου πρωτίστως αποτελεί ένα καθαρά εκκλησιαστικό γεγονός, παρά μία εκλογική διαδικασία. Ένα γεγονός το οποίο έχει την αναφορά του στην ουσία της Εκκλησίας, η οποία είναι το Σώμα του Χριστού. Συνεπώς, δεν μπορεί να αποτελεί μία συνήθης κοσμική διαδικασία, η οποία θα βγάζει προς τα έξω διεκδίκηση, αντιπαράθεση, συγκρούσεις και ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες», αναφέρει.

Προσθέτει ότι στο εκκλησιαστικό αυτό γεγονός «δεν αναζητούμε τον καλύτερο γιατί απλώς δεν υπάρχει ο καλύτερος έναντι των άλλων, καθότι ο Προκαθήμενος μίας Εκκλησίας δεν αυτενεργεί, ούτε καθορίζει μονολιθικά, δεν επιβάλλει το δικό του πρόγραμμα, ούτε διοικεί από μόνος του, αλλά συνοδικά, συναινετικά, ενωτικά, αδελφικά, στο πνεύμα της αγάπης και της συνεννόησης μαζί με τους άλλους Αρχιερείς.

Η διαδοχή στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, συμπληρώνει, ως καθαρά εκκλησιαστικό γεγονός, είναι αποτέλεσμα προσευχής, εσωτερικής σύνεσης, φωτισμένου νου, συναίσθησης της ουσίας και αποστολής της Εκκλησίας. Αυτό βοηθά στην αποφυγή ενεργειών που πρωτίστως αλλοιώνουν τη δική μας ψυχική κατάσταση, και εκπέμπουν προς τα έξω μία εικόνα της Εκκλησίας, η οποία δεν έχει σχέση με την ουσία και φύση της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top