Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι Ακρωτηρίου για το συμβάν με τους πυραύλους

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι Ακρωτηρίου για το συμβάν με τους πυραύλους

Θέμα ασφάλειας των ίδιων και των περιουσιών τους επαναφέρουν οι κάτοικοι της κοινότητας Ακρωτηρίου, με αφορμή το προχθεσινό περιστατικό με την αποκόλληση πυραύλων από μαχητικό αεροσκάφος Tornado GR4, κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο των Βάσεων Ακρωτηρίου.

Το κοινοτικό συμβούλιο Ακρωτηρίου αποφάσισε όπως αύριο πραγματοποιήσει συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους αρμοδίους των Βάσεων και της Κυπριακής Πολιτείας, ώστε να επανεξετάσουν τρόπους μείωσης των κινδύνων που ελλοχεύουν από τις δραστηριότητες στις ΒΒ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Γιώργος Στυλιανού, οι κάτοικοι θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου και θα πορευθούν προς τις Βάσεις Ακρωτηρίου, αποκόπτοντας συμβολικά για λίγα λεπτά την είσοδο.

Γνωρίζουμε πως ζούμε δίπλα σε μια στρατιωτική περιοχή και ότι πάντα θα υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια μας, είπε ο κ. Στυλιανού, σημειώνοντας ωστόσο πως θα μπορούσαν να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα ελαχιστοποίησης αυτών των κινδύνων, όπως το να μην πετούν αεροσκάφη πάνω από την κοινότητα.

Ζούμε καθημερινά με την ανησυχία και έχουμε διαχρονικά ν’ αντιμετωπίσουμε θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία μας, συνέχισε ο κοινοτάρχης Ακρωτηρίου, προσθέτοντας ότι μετά το προχθεσινό ατύχημα, το κοινοτικό συμβούλιο αποφάσισε να επαναφέρει τα θέματα αυτά μέσα από την εκδήλωση-πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.